Flygbiljetter – Jämför flygbiljetter på Internet

Hitta dina bästa flygbiljetter

Alla flygbiljetter på nätet. Nu kan du söka och jämföra flygbiljetter snabbt och enkelt på Internet. Nu kan du sitta hemma i lugn och ro och titta på alla de olika val-möjligheter som både resebyråer och flygbolag har att erbjuda. Du slipper en massa krångel med att stå i långa köer, både på resebyråer och i telefon. Du bokar enkelt flygbiljetter på Internet

På Internet klickar du dig bara fram och tillbaka tills du hittar din perfekta resa. Även om priset på en resa är viktigt, att man vill hitta det billigaste alternativet, kanske man även vill välja ett etablerat och tryggt flygbolag, hur ser restiderna ut, vilka garantier finns och kanske eventuella mellanlandningar.

Köp dina flygbiljetter på nätet

jamfor-flygbiljetter-pa-internet

I princip brukar priserna stiga i samband med helger och skollov, och såklart även när det är högsäsong. Tänk på att ju tidigare du bokar en resa, desto billigare är den. När du valt din resa, bokar du självklart den också här på vår sajt. Det finns dock vissa saker som man kan tänka på när man skall boka sina flygbiljetter.

Hur gör man då för att hitta sin flygbiljett?

Det är så enkelt. Börja med att skriva in destinationen, vart du vill åka. Sedan skriver du in datum, både utresa och hemresa, och även antal personer som ska med.

Klicka sedan på sök. Inom några sekunder har du fått upp en mängd olika förslag på resor. Du kan även begränsa dina sökningar med hjälp av den s k filtreringsfunktionen. Då kan du söka på t ex billigaste eller dyraste resan, sista minuten resor eller kanske ett särskilt flygbolag.

jamfor-billiga-flygbiljetter-pa-internet

På Internet finns så många bra valmöjligheter, att vi kan lova att ni hittar er biljett till resan. Alla flygbolag, resebyråer, sökmotorer har idag tjänster som hjälper dig att hitta dina bästa flygbiljetter.

När biljetterna är klara, finns det andra viktiga saker att tänka på. Därför har vi gjort en liten “att tänka på-lista”. Allt för att hjälpa dig när du skall köpa dina biljetter på det enklaste och snabbaste sättet. Tryggt och säkert!

Försäkringsskydd – Reseförsäkring

Något bland det viktigaste är försäkringsskyddet. Har du en hem-försäkring ingår det en reseförsäkring. Men för att vara helt säker på vad den innehåller, ta kontakt med försäkringsbolaget och kolla vad som gäller.

Gäller den t ex för förseningar, stöld, skador och akuta sjukdomar. Ibland kan man behöva en extra reseförsäkring. Kontrollera hellre en gång för mycket så slipper du obehagliga överraskningar. Ska du vara borta längre än 45 dagar behöver du extra försäkring.

Sjukförsäkringskortet

Ska du resa inom EU ska du ha ett europeiskt sjukförsäkringskort. Är du i akut behov av sjukvård visar du upp detta kort och har då rätt till den sjukvård du behöver. Beställ kortet på Försäkringskassans hemsida.

Har du råkat ut för en olycka eller någon annan allvarlig händelse, finns det tre olika larmcentraler du kan kontakta, SOS International, Europ-Assistance eller Gouda Alarmcentral. De kan hjälpa dig med eventuella ersättningar och dylikt.

Du kan även kontakta den svenska ambassaden i landet du befinner dig. Om du t ex utsatts för ett brott, behöver advokat eller tolk, eller hamnat i en sådan situation att du känner att du inte klarar av det själv, kontakta då ambassaden.

Rättigheter med din flygbiljett

För att du ska ha en så säker och trygg resa som möjligt, kan du gå in på Konsumentverkets och Transportstyrelsens hemsidor och läsa om vilka rättigheter du har som passagerare. På dessa sidor finns bra information om vad som gäller under hela resans gång.

Det enklaste är att ha ett giltigt pass med sig. Inom EU är passkontrollerna avskaffade, och då går det lika bra med internationellt ID-kort. Du kan komma att krävas på legitimation och då måste du kunna visa upp giltigt sådant.

Giltigt pass tillsammans med flygbiljetten

Reser du till länder utanför EU är det mer troligt att du måste visa pass. Vissa länder kräver visum. Ta kontakt med t ex flygbolag eller ambassad för det aktuella landet för att vara på den säkra sidan. Tänk på att det kan ta tid för att få visum. Var ute i god tid.

När du reser inom EU behövs i princip ingen vaccination. Reser du däremot utanför EU:s gränser bör du kolla vad som kan behövas.

Rätt vaccinationer

Framförallt Afrika och Asien är utsatta områden. Enklast är att kontakta vårdcentral eller vaccinationscentral. Tänk på att vissa vaccin ska tas flera månader i förväg. Var därför ute i god tid även här.

En åkomma man kan råka ut för, oavsett vart man reser, och som det inte finns någon medicin mot, är turistdiarrè. Detta lindrar du bäst med Dukoral, som du köper på apoteket.

Vill du ha mer info och tips om resor finns det många bra sidor att gå in på, t ex:

Trip Advisor- en populär reseguide
Google Maps- kartor, vägbeskrivningar och en massa annat nyttigt
Lonely Planet- reseguide
World Weather Online- väderprognoser
Mapquest- guide med hotell, museer, mat mm

Vi här på sajten gör grovjobbet och plockar ut de bästa alternativen för just dig. Vi hoppas att du hittar din efterlängtade flygbiljett hos oss.

Nu återstår bara att säga: Ha en trevlig och skön flygresa, vad du än valt för resmål.

Flygbiljetter – Jämför flygbiljetter på Internet

4 svar på ”Flygbiljetter – Jämför flygbiljetter på Internet”

Lämna en kommentar