Jämför billiga flygresor på nätet tips

Sök och jämför flygresor på Internet

När man ska ut och resa vill man såklart hitta en så billig biljett som möjligt. Man vill hellre spendera pengarna på själva resmålet. Det finns lite man kan tänka på när man letar efter den där billiga resan. Vi har här lite tips och idéer som vi vill ge er.

Tips hur du köper billiga flygresor

jamfor-flygresor-pa-internet

Res mitt i veckan

I den mån du kan, ska du välja att åka en vardag. Eftersom de flesta reser fredagar och söndagar, så är just dessa dagar dyrast. Även runt storhelger och lovdagar höjs priserna. Se till att du kollar helgdagar innan du bokar.

Ändra dag för din flygresa

Om du kan förskjuta din resa med en eller någon dag, kan du tjäna mycket pengar. Testa ett annat datum, gör flera olika prissökningar.

Ta god tid på dig när du jämför, du kan komma undan med flera tusen intjänade kronor. Dessa pengar är bättre att du använder för att göra din semester så bra som möjligt!

Olika flygbolag för din resa

Istället för att åka med samma flygbolag både på utresa och på hemresan, kan du välja två olika bolag. Det kan många gånger vara billigare. Även här gäller det att jämföra. Kolla noga så du flyger med rätt flygbolag.

Omväg via London

Ska du till ett mindre resmål eller till en mindre stad, kan det vara så att det bara är ett flygbolag som flyger dit från Sverige. Då oftast dyrare. Då kan du välja lågprisflyg till London, byta där till annat lågprisflyg, och vidare till ditt resmål.

Kom bara ihåg att kolla så att tider passar, att du kan byta i god tid. Här får du inte ersättning om du missar anslutningsflyget.

Långresa

Ska du ut på en längre resa, där du ska stanna till flera gånger, bör du kontakta en resebyrå. De kan ge dig råd och tips och även hjälpa dig med bokningar och annat. Eller så läser du någon av alla de fina reseguider som finns online idag.

Sista minuten flygresor

Du kan få tag på riktigt billiga resor om du köper en “sista-minuten”. Charterarrangörerna nästan skänker bort de sista resorna strax innan avgång. Ofta är det bara flygstolen du då betalar för. Boende får du i så fall ordna med på plats.

Boka din resa

Om du vet att du ska resa ett visst datum lite längre fram i tiden, boka då så tidigt som  möjligt. Det blir ofta dyrare ju närmare inpå det kommer.

Rabatter på flygresor

Många flygbolag lockar med olika rabatter och erbjudanden om du bokar via nätet. På deras sajter kommer dessa erbjudanden upp. Är du student eller pensionär får du ofta bra rabatt. Det kan även löna sig att prenumerera på resebolagens nyhetsbrev.

Dolda avgifter för flygresor

Ibland lockas man av resor till riktigt låga priser, där sedan skatt tillkommer. Dessa skatter kan vara riktigt dyra. Kontrollera detta noga. Kolla även om din hemförsäkring omfattar t ex avbeställningsskydd, i så fall behöver du såklart inte teckna en sådan.

Kortbetalning

Betalar du resan med kort, ger de ofta ersättning om ditt bagage försvinner, eller om planet blir försenat. Ibland ingår det även avbeställningsskydd i ditt kontokort.

Var ute i god tid

Tänk på att det ofta är köer till incheckningar och säkerhetskontroller. Säkrast är att vara på plats minst två timmar före planets avgång. Har du köpt billiga biljetter går dessa oftast inte att boka om. Missar du då planet kommer du förmodligen inte iväg på din resa.

Andra flygplatser

Du kan även titta på våra grannars flygplatser. Oslo, Köpenhamn och Helsingfors kan även de erbjuda bra flyg och resor.

Det gäller att jämföra och planera sin resa, allt för att man ska få en så skön och avkopplande semester som möjligt.

Sök och jämför flygresor på Internet

1 svar på ”Jämför billiga flygresor på nätet tips”

Lämna en kommentar