Information om Hua Hin – Turistort

Hua Hin är en känd turistort i Thailand, som ligger på norra Malackahalvön i provinsen Prachuap Khiri Khan. Den är belägen på den östra sidan vid stranden av Siamviken som är en del av Sydkinesiska sjön. Hua Hin, som är landets äldsta badort, har en befolkning på ca 50000 inv. på en area uppgående till 900 km². Staden ligger cirka 200 km söder om Bangkok. Hua Hin är bangkokbornas och även andra thailändares främsta semestermål. Thailands kung har ett sommarslott i Hua Hin som används mycket.

hua-hin-turistort-i-thailand

Norr om Hua Hin ligger en annan turistort Cha Am. Numera är det en tvåfilig motorväg mellan dessa orter, som sakta växer ihop. Hua Hin har ett flertal hotell och restauranger. Hua Hin har en egen flygplats med förbindelse till Bangkok. Till Hua Hin tar man sig antingen med flyg, buss, tåg, taxi eller bil Hua Hin är en av de vanligaste bostadsorterna för svenskar bosatta i Thailand.

Hua Hin semesterort

Den golfintresserade har valt rätt semesterort. Hua Hin har en av Thailands bästa golfbanor Även om det är billigt att spela golf här så är underhållet av banorna och servicen perfekt. Det finns flera golfbanor av mycket hög kvalitet bland andra Thailands äldsta golf-cource Royal Hua Hin Golf Club som är belägen mitt i Hua Hin.

Hua Hin har milslånga stränder av vit finkornig sand. Här hittar du alltid en plats för dig själv, om du önskar. Vid solnedgången vandrar man längs stranden och väljer ut sin kvällsrestaurang.

Nationalpark Hua Hin

Förutom stranden kan man tillbringa tid på någon marknad. Här finns också en nattmarknad där du kan hitta nästan allt. Om man gillar att fiska så finns det 3st öar utanför Hua Hin som är perfekt för detta. Khao Sam Roi Yot nationalpark är ett trevligt utflyktsmål ifrån Hua Hin. Lägg en heldag här! Nationalparken är belägen ca 4-5 mil söder om Hua Hin och är en av Thailands vackraste.

Hua Hin har mer av traditionell thailändsk karaktär än de flesta andra badorter i Thailand och är perfekta resmål för den som söker avkoppling vid havet. Diskotek och andra nöjen finns men det är mer för atmosfären än för nöjeslivet de här badorterna blivit kända.

Hua Hin – Turistort i Thailand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *