Största flygplatser i Norden

Även om vi i Norden har i förhållandevis små flygplatser om man jämför med övriga världen, så håller de hög kvalitet och man kan känna sig trygg och säker när man reser. Resandet har ökat här i Norden, likväl som i hela världen, och här har vi gjort en lista på de största flygplatserna vi har i de nordiska länderna.

Här kan du läsa om vilka som är världens största flygplatser

Nordens största flygplatser

1. Kastrup, Köpenhamn, ca 24 miljoner passagerare per år.
2. Gardemoen, Oslo, ca 23 milj. passagerare per år
3. Arlanda, Stockholm, ca 21 milj. passagerare per år
4. Vanda, Helsingfors
5. Flesland, Bergen
6. Landvetter, Göteborg

Danska Kastrup toppar alltså listan med sina 24 miljoner passagerare om året. På bara några år har resandet ökat till och från Norden, och trenden ser ut att öka år efter år.

nordens-storsta-flygplats

Danmark i toppen

Det är inte bara flygningar utomlands som ökar, det gäller även inrikes flygresor. Det är ju så smidigt att ta flyget om man ska ut på en resa inom det egna landet. Restiden är avsevärt kortare än om man tar bilen eller tåget, och det betyder mycket.

Gardemoen Norge är tvåa

Sverige har två flygplatser som finns på den nordiska topplistan, Arlanda och Landvetter. Arlanda ligger ju i Stockholm och Landvetter ligger en bit utanför Göteborg. Båda dessa flygplatser håller hög klass. Båda dessa håller som sagt högsta klass och ger den bästa service i landet.

Nordens största flygplats – Stora flygplatser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *