Billiga flygresor till Bahamas

Bahamas är ett riktigt drömresemål för många, och ses ofta som en symbol för resor i Karibien. Många som drömmer om den där riktiga drömsemestern på vackra, vita stränder och med klarblått vatten köper därför flygresor till Bahamas. Man kan dock även kombinera flyg till Bahamas även med vistelser på andra öar i området, eller varför inte med en kryssning i Karibien. Så bara för att du köper flygbiljetter till Bahamas, är det inget måste att stanna på enbart Bahamas under hela semestern.

Allmänt om Bahamas

Bahamas består av totalt 29 öar, och ligger norr om Kuba samt ön Hispaniola, där Dominikanska Republiken och Haiti ligger, samt söder om USA (Florida). Det bor totalt 330 000 invånare i Bahamas, och huvudstaden heter Nassau. Själva ordet Bahamas är ursprungligen spanskt och betyder ”grunt vatten”.

flygresor-bahamas-reseguide

Några av öarna som Bahamas består av är bland annat:

Abacos öarna
Long Island
Mayaguana
Andros
Berry Islands
Bimini
Cat Island
Eleuthera
Harbour Island
Inagua
Mayaguana
San Salvador, där man tror att Columbus klev av båten för första gången Dessutom äger flera kryssningsfartygsföretag egna öar på Bahamas, dit de tar sina kryssningsresenärer. Några sådana öar är bland annat:

Castaway Cay, som ägs av Disney Cruise Line
Great Stirrup Cay som ägs av Norweigan Cruise Line
Little Stirrup Cay som ägs av Princess Cruise Line
Coco Cay som ägs av Royal Caribbean
Det enda sättet att besöka dessa öar är dock i regel att ta sig dit via kryssningsfartygen, det är i regel omöjligt annars.

Förutom huvudstaden Nassau ligger bland annat följande städer på Bahamas:

Freeport
Matthew Town
Alice Town Bimini

Bahamas historia
Bahamas är känt för att det var den första destinationen som Kolumbus kom till när han upptäckte den ”Nya världen” år 1492. Spanjorerna gjorde dock aldrig Bahamas till en spansk koloni, men en viss slavhandel skedde i början med Bahamas som bas. Mellan åren 1513-1648 var dock öarna i princip helt övergivna. År 1648 kom dock britterna till Bahamas, och började bygga där.

År 1718 blev Bahamas en brittisk koloni, när britterna började ta i med hårdhandskarna mot pirater, och efter det amerikanska inbördeskriget ökade befolkningsmängden stort på öarna, då många pro-brittiska amerikaner samt deras slavar flyttade till öarna för att öppna plantager där.

Slaveriet avskaffades år 1834, och de flesta av Bahamas-borna idag är ättlingar till dessa före detta slavar som blev fria då.

Bra att veta

Bahamas ligger i Karibiens hurrikan-bälte, och olika stormvindar, som kan orsaka stor förödelse är vanliga, framför allt i perioden juni-november varje år. Då regnar det även en hel på öarna.

Bahamas har även ett mycket rikt djurliv. Det finns bland annat flera olika ovanliga sorters krabbor på stränderna, samt vilda hästar i Abaco. Papegojor och andra ovanliga fåglar på andra ställen är också vanligt förekommande på Bahamas, och det samma gäller olika reptiler, grodor med mera.

Shoppingen på Bahamas är mycket bra. Det går bland annat att köpa olika märkesprodukter till mycket bra priser här, även när det gäller internationellt kända och stora märken. Undvik dock att köpa så kallade ”kubanska cigarrer”, de är nämligen nästan alltid oäkta och håller inte särskilt bra kvalitet, vad säljaren än säger. Prutning och en hel del prat hör till när man gör affärer på Bahamas, så räkna med att handlandet kan ta lite tid.

Flygresor till Bahamas

Det finns flera flygplatser på Bahamas, och det går både vanliga direktflyg till Bahamas via stora flygbolag samt privatplan. De största flygplatserna ligger i Nassau och Freeport, och det är till dessa flygplatser de flesta turister flyger när de köper flygbiljetter till Bahamas, men befinner du dig t.ex. i Florida, finns det även många andra rutter man kan flyga när man ska köpa flygresor till Bahamas.

Det är även vanligt att man tar sig till öarna via kryssningsfartyg, då Bahamas är en av de vanligaste destinationerna för kryssningarna. Nassau är en av världens mest vältrafikerade kryssningshamnar, och det mesta här är i toppskick på grund av detta.

Även Freeport börjar bli en allt viktigare hamn när det gäller detta.

Vissa hyr även egna båtar och yachter för att resa till Bahamas från USA (framför allt Florida) och det är också ett alternativ. Tänk dock på att avgifter kommer att tillkomma när du lägger till i hamnen.

Maten på Bahamas

När det gäller maten som man kan äta på Bahamas så är den mycket god, och väldigt inspirerad av karibiska ingredienser. Fisk och skaldjur är, som man kanske kan lista ut, mycket populärt, eftersom det öar det rör sig om, och de flesta av nationalrätterna består av fisk eller skaldjur.

Det finns även gott om olika amerikanska snabbmatsrestauranger på öarna, eftersom majoriteten av de turister som besöker Bahamas kommer från USA. Räkna dock med att servicen på restauranger kan vara något långsam, allt går i en lugn och stillsam takt på Bahamas. Men det spelar ju egentligen inte någon större roll, du är ju trots allt på semester!

Sevärdheter på Bahamas

De mest kända och populära sevärdheterna på Bahamas är givetvis de fina stränderna, det är ju trots allt de som främst lockar turister hit, men det finns faktiskt en del andra sevärdheter också. Några av dem är bland annat:

The Pompey Museum of Slavery and Emancipation, som tidigare kallades The Vendue House, ett av världens bästa museum på temat slaveri och slavhandel.

Hotellet Atlantis, som är femstjärnigt och ett av världens mest kända hotell. Därför väl värt ett besök även om du inte har råd att bo där själv.

Flygresor Bahamas Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *