Billiga flygresor till Barbados

Barbados är ett litet örike som ligger i västra Atlanten, nära Karibien, och som av många därför räknas som en del av Karibien, fast det i själva verket inte stämmer. Många som drömmer om en semester i Karibien bokar därför flyg till Barbados, för att uppleva de härliga stränder och det härliga öliv som finns där.

Allmän information om Barbados

Till skillnad från många andra karibiska öar, drabbas Barbados inte särskilt ofta av stormvindar, på grund av sitt läge. Detta har gjort att Barbados är en populär turistdestination året om och att det går att köpa flygbiljetter till Barbados och flygresor till Barbados året om.

flygresor-barbados-reseguide

Barbados ligger relativt nära Saint Vincent och Grenadinerna samt Trinidad och Tobago, och är den mest utvecklade ön i området, med hög standard på det mesta. Barbados har närmare 300 000 invånare, av dem bor ca. 80 000 i huvudstaden Bridgetown.

Barbados delas normalt in i följande delar:

Bridgetown och omgivande områden.

Centrala Barbados, där bland annat församlingarna St. George, St. Thomas, St. Joseph, St. John, St. Lucy och St. Andrew ingår.

Östra Barbados, där ingår flera av samma församlingar som i centrala Barbados samt några till.

Västra Barbados, där församlingarna St. James, St. Peter och St. Lucy samt städerna Holetown och Speightstown.

Södra Barbados, där församlingarna Christ Church, St. Michael samt delar av St. Philip ingår.

Barbados historia

Barbados var i början på 1500-talet spanskt, och sedan portugisiskt, men blev brittiskt redan år 1625, vilket det skulle förbli länge, så pass länge att landet numera har smeknamnet ”Little Britain” på grund av sin långa brittiska koppling. Barbados blev dock självständigt år 1966.

Flygresor till Barbados

Det finns två vanliga sätt för turister att ta sig till Barbados på: antingen via båtar och kryssningsfartyg, eller via flyg. Det finns bara en flygplats på Barbados, som heter Sir Grantley Adams International Airport, som är mycket stor i förhållande till Barbados storlek i övrigt. De flesta direktflyg till Barbados kommer från Storbritannien, USA och Kanada, men det går även flyg till Barbados från andra länder.

Flygplatsen ligger 13 km från huvudstaden Bridgetown, och det går bussar till staden från flygplatsen, men det smidigaste sättet att ta sig därifrån är i regel att ta en taxi.

Ta sig runt på Barbados

Till skillnad från många andra öar i området, finns det på Barbados faktiskt en ganska väl fungerande lokaltrafik, främst i form av minibussar, som är en blandning av bussar och taxi bilar, och som kallas Route Taxis. Dessa minibussar kör längst en bestämd rutt, men man kan som passagerare hoppa av och på när man vill.

Det finns även vanliga bussar på Barbados, och många hotell har också särskilda turistbussar som kör turister t.ex. till och från flygplatsen vid behov. Huruvida detta är en möjlighet eller inte, är dock något du får höra dig för med ditt hotell om.

Många turister väljer även att hyra bil under sin vistelse på Barbados. Skulle du välja att göra detta, bör du dock ha i åtanke att Barbados har vänstertrafik, samt att många av vägarna är ganska smala, så kör försiktigt!

Sevärdheter på Barbados

Det finns egentligen inte så många sevärdheter på Barbados, mer än de underbara stränderna, men den tax free shopping som man kan ägna sig åt under sin vistelse här, ses av många som en form av sevärdhet också. Många reser även till Barbados för de många festivaler och evenemang som anordnas där varje år. Kan du pricka in en festival eller ett annat stort evenemang under din vistelse, bör du därför försöka göra detta, det kan verkligen vara en underbar upplevelse.

Det finns också många fina grottor och minde sevärdheter på sjörövartemat. Detta brukar också uppskattas av resenärer i alla åldrar.

Andra intressanta platser är bland annat:

Morgan Lewis vindkvarn, som en bit Holland eller Europa mitt i solen. Det var den sista sockerkvarnen som fanns kvar på Barbados, och den stängde först år 1947. Idag är vindkvarnen ett museum.

Francia Great House är ett historiskt huvudhus från en plantage, som byggdes år 1913, och är mycket elegant och vackert, och rekommenderas som utflyktsmål för den som vill lära sig mer om plantagekulturen, och hur det var att leva på en plantage.

St. James Parish Church är en av de äldsta kyrkorna på Barbados, och åtnjuter därför lite av en särställning. Den ursprunliga kyrkan byggdes år 1628, men den finns inte längre kvar, då kyrkan förstörts flera gånger av stormvindar och jordbävningar som drabbat ön, sedan dess. Man vet därför inte heller exakt hur gammal kyrkan och dess olika delar är, men den har långa anor i varje fall!

Vackra platser på Barbados

Andromeda Gardens är en mycket charmig och vacker botanisk trädgård, som ligger i byn Batsheba, som besöks av tiotals tusen människor varje år.

Nidhe Israel synagogan är ett spår av den judiska närvaro som finns och har funnits på ön. Det är en av de äldsta synagogorna i den västra delen av världen, och byggdes från början upp år 1654, men förstördes av en stormvind år 1831, varpå den nuvarande synagogan byggdes upp igen. Idag är synagogan både ett museum och en synagoga.

Garrison Savannah är en hästkapplöpningsbana som är populär bland dem som gillar kapplöpningar, trav och hästsport. Här anordnas många stora evenemang varje år.

George Washington House är ett hus på Barbados som besöktes av den amerikanske presidenten George Washington år 1751, och som efter det gjordes till museum, då Barbados ska ha varit den enda plats utanför USA som han besökte.

Harrisons Cave är en ovanlig grotta, som omnämns i historiska dokument från redan år 1795, men sedan glömdes denna grotta bort i nästan än 200 år, tills en dansk vid namn Ole Sørensen hittade dem igen. Idag är den en otroligt populär turistattraktion, och den mest kända av alla Barbados grottor.

Flygresor Barbados Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *