Flygresor Cebu Reseguide

Billiga flygresor till Cebu

Cebu är en provins i Filippinerna, som består av huvudön Cebu Island samt 167 mindre öar i området. Cebu har snabbt blivit en mycket populär turistdestination, både för filippinerna själva samt för utländska turister som bokar flyg till Cebu från utlandet, det går nämligen direktflyg från utlandet hit.

Allmänt om Cebu

Cebu är egentligen en beteckning för flera saker; för det första för själva provinsen, för det andra för ön Cebu Island och för det tredje för huvudstaden i Cebu, som också heter Cebu.

Några av de andra öarna som ingår i provinsen heter: Mactan, Bantayan, Malapascua oc Olango. Det finns även flera berg i Cebu, de högsta är över 1 000 meter höga!

flygresor-cebu-reseguide

Cebu City, som är Cebus huvudstad är Filippinernas äldsta stad, flyter ihop med andra mindre städer som ligger runt omkring, så som Danao City, Lapu-Lapu City, Mandaue City samt Talisay City.

Cebu är en av de mest utvecklade och moderna delarna av Filippinerna, vilket gjort området mycket populärt bland turister, och här ligger så väl den största hamnen i Filippinerna, den näst största flygplatsen, samt mängder med moderna byggnader, men också stränder i mängder, både mer kommersiella stränder för turister, och i princip helt orörda stränder.

Flygresor till Cebu

När man bokar flygbiljetter till Cebu och köper flygresor till Cebu är det till flygplatsen Mactan-Cebu International Airport, som ligger på ön Mactan i Cebu-provinsen, man ska flyga. Mactan-Cebu International Airport är den näst största flygplatsen sett till passagerarmängden på Filippinerna.

Från flygplatsen Mactan-Cebu International Airport är det dock lätt att ta sig vidare till andra delar av Cebu om man inte vill vara kvar på Mactan.

Mactan-Cebu International Airport är en betydligt bättre flygplats än Ninoy Aquino International Airport i huvudstaden Manila, som är Filippinernas största, då det är betydligt glesare på Mactan-Cebu International Airport i jämförelse. Mactan-Cebu International Airport är även en modern flygplats som har alla tänkbara bekvämligheter som man kan tänkas behöva som resenär, inklusive shoppingmöjligheter, cafeer och restauranger, en bank, skönhetssalonger med mera. Du kan därför göra det mesta på Mactan-Cebu International Airport vid behov!

Du kan även flyga vidare direkt från Mactan-Cebu International Airport till bland annat Korea, Singapore, Hong Kong, Japan, Malaysia, Kina, Taiwan och Qatar, för att bara nämna några exempel, så bara för att du bokat flygbiljetter till Cebu, behöver du absolut inte stanna där under hela resan.

Det går även många inrikesflyg från Mactan-Cebu International Airport till bland annat Manila, Boracay, Cotabato, Camiguin med mera, så även om du bara vill se andra delar av själva Filippinerna under din vistelse i Cebu, är det lätt ordnat.

Det tar ca. 20-30 minuter att ta sig från Mactan-Cebu International Airport till Cebu City. Det bästa sättet att ta sig till staden är med taxi, men har du bokat hotell någonstans på Cebu, brukar de kunna ordna med transport till hotellet från flygplatsen.

Det går även att ta sig till Cebu via båt, från t.ex. Manila, Davao, Butuan City, Zamboanga samt Cagayan de Oro, om man föredrar det. Det går ett flertal båtar till Cebu varje dag från de flesta städer som har en färjeförbindelse med Cebu.

Sevärdheter på Cebu

Fast Cebu mest är känd som en stranddestination finns det även mycket annat att se och uppleva på Cebu när man väl är där. Några av Cebus mest kända sevärdheter är bland annat:

Basilica of Santo Niño – som grundades redan år 1565, och där Filippinernas äldsta religiösa föremål, en staty föreställande Jesus-barnet finns. Denna staty gav Ferdinand Magellan till den spanska drottningen den 14/4 1521.

Colon Street ör Filippinernas äldsta gata, och här finns det vackra, men något slitna gamla byggnader. På kvällarna blir dock Colon Street en jättestor marknad, vilket också är mycket roligt.

Fuerza de San Pedro är ett gammalt fort från den spanska kolonialtiden.

Shangri-La Mactan Hotel Resort and Spa är egentligen ett hotel, men även många som inte bor på detta hotell kommer hit, eftersom det är en hel stor park med diverse vackra saker där man även kan hitta diverse användbara tjänster som turist. Spana framför allt in spat och de olika restaurangerna om du har tid!

I Danao City finns massvis med vackra och ovanliga statyer av bland annat påvar och andra religiösa personer, som är lika stora som människorna är eller var i verkligheten! Mycket ovanligt, och mycket charmigt!

Cebus provinsmuseum passar den som vill lära sig mer om provinsen och dess historia.

Provincial Capitol är en kopia av Vita Huset i Washington, och byggdes när amerikanerna styrde Filippinerna.

Taoist templet, som visar Cebus kinesiska historia. Vackert!

Crocolandia. Här finns massvis med krokodiler, ormar och annat läskigt. Ett måste för dig som gillar djur!

Vad man kan göra på Cebu

Om man tröttnar på att lata sig i solen, finns det även massvis med aktiviteter man kan ägna sig åt på Cebu. Många gillar bland annat att cykla, klättra upp i bergen på Cebu, vandra i naturen där och så vidare. Det finns även goda möjligheter att ägna sig åt olika vattensporter, samt åt dykning och snorkling vid stränderna.

Det finns även många uteställen och bra restauranger på Cebu, och nya öppnas även hela tiden. De flesta barer och uteställen, samt restauranger och cafeer ligger i Cebu City på gatorna Gen. Mexilom Ave., Fuenta Rotunda samt Osmeña Blvd.

Det finns även massvis med stora och mycket bra shoppingställen runt om i Cebu. Bland annat SM City Cebu (det största köpcentret i Cebu) och Ayala Center Cebu i Cebu City är mycket välkända i Filippinerna, men det finns även flera andra stora köpcentrum här, och det finns även lyxbutiker och marknader, för den som föredrar det.

Det hålls även många olika evenemang och festivaler samt liknande i Cebu, året om. Dessa kan det vara mycket trevligt att delta i, om man bara har möjlighet till det. Hör med turistbyrån på Cebu om något evenemang eller någon festival finns inplanerat när du befinner dig där.

Flygresor Cebu Reseguide

Lämna en kommentar