Flygresor Filippinerna Reseguide

Billiga flygresor till  Filippinerna

Filippinerna är ett mycket unikt land, som består av flera olika öar, totalt 7 107 till antalet, i sydöstra Asien. Filippinerna är också ett land med ett mycket behagligt klimat, vilket gör det till en perfekt destination för solsemestrar, vilket även många svenskar och resenärer av andra nationaliteter upptäckt. Detta har lett till att flygbiljetter till Filippinerna samt flygresor till Filippinerna ökat otroligt mycket i popularitet under de senaste åren.

Allmänt om Filippinerna

Filippinerna ligger öster om Vietnamn och norr om Borneo i Indonesien och har en av världens längsta kuster, vilket innebär att det skulle ta oerhört lång tid att besöka varje hör av Filippinerna. Oavsett om du varit i landet tidigare eller inte, finns det därför hela tiden något nytt att uppleva här, experter säger nämligen att man skulle behöva vara på resande fot i hela 2 eller 3 decennier för att kunna uppleva hela Filippinerna.

flygresor-filippinerna-reseguide

Filippinerna är en tidigare spansk koloni, och befolkningen talar därför bra spanska, men landet har ett eget språk, som baseras på tagalog, och filippinerna är i regel även ganska bra på engelska. Dessutom talas en del minoritetsspråk i landet, bland annat Bikol, Cebuano, Hiligaynon, Ilokano, Pampango och Waray. Filippinerna är även på grund av den spanska kolonialtiden Asiens största katolska land. Landet delas in i tre delar: Luzon, Visayas och Mindanao, och huvudstaden heter Manila.

Totalt bor det över 92 miljoner människor på Filippinerna, vilket gör det till världens tolfte största land, sett till folkmängden. Utöver dessa 92 miljoner bor dock även många filippiner utomlands, så det finns över 100 miljoner människor med filippinskt ursprung världen över.

Filippinernas historia

De första människorna som kom till Filippinerna kom från fastlandet i övriga Asien, och det är oklart hur och när olika folkgrupper kom till öarna, men det har skett flera gånger genom historien. De flesta kom dock från Malaysia eller Indonesien, på grund av dessa platsers geografiska närhet till Filippinerna.

År 1521 skulle dock Filippinernas historia komma att ändras drastiskt. Då kom nämligen spanjoren Ferdinand Magellan till Filippinerna, och detta blev början på en lång tid av spanskt styre I landet. Spanjorerna införde kristendomen och det spanska språket i landet, något man märker av än idag. Flera krig har utkämpats i landet, och även sedan Filippinerna blev självständigt har landet haft politiska problem av olika slag.

Bland annat är den tidigare diktatorn Ferdinand Marcos, som valdes till president år 1965, men som skulle bli kvar vid makten länge, en av de mest kända figurerna i Filippinernas historia i modern tid. Även hans fru, Imelda Marcos, blev omtalad på grund av sitt lyxliv samt framför allt på grund av sin stora skosamling, som upptäcktes efter att paret avsattes år 1986.

Den nuvarande presidenten heter Benigno ”Noynoy” Aquino III och han tillträdde år 2010.

Flygresor till Filippinerna

De flesta resenärer som anländer till Filippinerna gör detta med flyg eller direktflyg, på grund av de geografiska omständigheterna. Utrikesflyg anländer och avgår från så väl Manila, Cebu, Angeles, Kalibo, Zamboanga, Cebu och Laoag. Sedan kan man även ta inrikesflyg till olika delar av Filippinerna från dessa städer om man behöver det. Inrikesflyg inom Filippinerna behöver inte heller bli särskilt dyrt.

Den största flygplatsen på Filippinerna heter Ninoy Aquino International Airport, och har 4 terminaler. Denna flygplats var länge känd för att vara en av de sämsta i Asien, men renoveras just nu, och har även renoverats och fräschats upp under flera år tidigare. Idag är den därför helt okej, men terminal 1 på Ninoy Aquino International Airport anses fortfarande vara en ganska otrevlig plats, så kan du flyga via en annan terminal är det att rekommendera.

Destinationer på Filippinerna

Eftersom Filippinerna är ett så oerhört stort land, finns det naturligtvis oerhört många platser man kan besöka i landet. Några av de mest populära destinationerna bland dem som tar flyg till Filippinerna är bland annat:

Manila – huvudstaden är som bekant en av de mest populära destinationerna i vilket land som helst, och Filippinerna är inget undantag. Manila är en av de mest tätbefolkade städerna i hela världen och en mycket intressant plats att besöka på grund av sitt ständiga myller. Det finns även över 100 olika parker i staden, om du vill ta en liten paus och pusta ut från stadslivet.

Baguio – den mest populära orten på Filippinerna på sommaren, på grund av det sköna vädret och de fina vyerna. Rekommenderas!

Cebu – en mycket populär destination i södra Filippinerna.

Davao – är en av de största städerna i hela världen, sett till ytan.

Vigan – en historisk spansk kolonialstad i norr. Kulturarvsmärkt av UNESCO.

Boracay – en underbart vacker ö med underbara, kritvita stränder.

Du kan ta dig till de flesta städerna samt även till många öar, via antingen flyg, båtar eller RoRo (som är ett transportsätt där både båt och bussar används), från så väl Manila som andra större städer. De flesta som bokar flygresor till Filippinerna stannar därför inte bara på en och samma ort, utan åker runt lite i landet, detta oavsett om de bokat ett direktflyg till Filippinerna eller inte.

Missa inte när du reser till Filippinerna!

När man reser till Filippinerna, finns det en del saker man helt enkelt inte får missa. Dessa är bland annat:

De vackra stränderna, som finns t.ex. i Boracay och El Nido. Det finns även flera fina korallrev längst kusterna, för den som gillar att dyra.

UNESCOs kulturarvsmärkningar, som finns i bland annat Batad, Vigan, Ilocos Sur, Ilocos Norte och Iloilo, för att bara nämna några exempel.

De många fina kyrkorna och andra religiösa byggnaderna i landet. Bland annat San Sebastian i Quiapo är mycket fin, men det finns även många andra exempel, då landet fortfarande är starkt katolskt, och har varit det i hundratals år.

Djurlivet, det finns många ovanliga djur- och växtarter som bara finns på Filippinerna, som många gärna vill se, speciellt eftersom de ofta också är utrotningshotade.

Shoppingen på Filippinerna är också bra, och billig för det mesta. I Manila ligger även två av världens största köpcentrum, nämligen SM City North EDSA och SM Mall of Asia, som framför allt rekommenderas för den som gillar att shoppa. Här hittar du allt du kan tänka dig, mellan himmel och jord!

Flygresor Filippinerna Reseguide

Lämna en kommentar