Billiga flygresor till Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, eller KL som det kallas bland invånare och besökare, grundades i mitten av artonhudratalet och har aldrig haft någon sammanhängande stil. Det är ett faktum som bara förvärras av de ständiga förändringar som staden under de senaste trettio åren genomgått. De första stora byggnader som restes runt Merdeka Square, med anor från 1890-talet, var excentriska ihopkok och i sig resultatet av brittiska arkitekters och ingenjörers försök att foga ihop influenser från hela rike – och världen såsom Moghul, malajiska och viktorianska influenser i ett.

Historia Kuala Lumpur

Idag är dessa koloniala byggnader som finns kvar förlagda i skuggan av mer moderna byggnader – främst Petronas Towers, som absolut skulle ha kunnat byggas i Hong Kong eller New York, vilket återspeglar det faktum att detta den yngste av Sydostasiens huvudstäder, också¨är den mest ekonomiskt framgångsrika efter Singapore.

Kuala Lumpur är en social och en säker plats, med ett bra nattliv och tillräckligt med intressanta monument för att hålla besökarna upptagna i ett par dagar åtminstone. Den etniska och kulturella blandning som finns i staden av malajer, kineser och indier gör sig påmint hela tiden: i samtal på gatan, i det enorma utbud av mat som finns till försäljning, och i överflödet av moskéer, buddistiska tempel och hinduistiska helgedomar.

flygresor-kuala-lumpur-malaysia-reseguide

Men många besökare, liksom vissa malajer, har blandade känslor för Kuala Lumpur. Malaysias premiärminister Abdullah Badawi har talat väl om att kunna erbjuda förstklassig infrastruktur och samtidigt behålla en tredjevärldenmentalitet, men släpar efter när det gäller att förstå logistik och planering, underhåll och service. Du kommer att se starka bevis för detta i Kuala Lumpur där det är tydligt att en ohämmad utveckling har givit staden mer än sin andel av formlösa byggnader och andra dårskaper, fruktansvärda trafikstockningar och en hel del urban fattigdom.

Huvudstaden i Malaysia

För vissa är huvudstaden bara värd att stå ut med för att det går att tjäna bra med pengar och få goda vitsord innan de återvänder till en omhuldad provinsby. Andra säger att Kuala Lumpur har sin frälsning, och att det är den enda staden i landet som är stor och fördomsfri nog att låta dem utforska sin sanna konstnärliga eller andliga identitet.

För många resenärer som besöker både Kuala Lumpur och Singapore är det svårt att inte dra slutsatsen att om bara Kuala Lumpur kunde ta till sig en del av Singapores förmåga att organisera ett systematiskt och öppet samhälle, samtidigt som Singapore kunde ta till sig vissa delar av Kuala Lumpurs tilltalande organiska kvaliteter, och inte ta sig själv fullt så allvarligt, så skulle båda städerna verkligen kunna berikas. För närvarande är de rivaler och konkurrenter på sitt eget sätt vad gäller investeringar och erkännande, medan de motvilligt beundrar varandra. De måste tyst erkänna att eftersom de båda metropolerna är lika dedikerade till mångkultur och iögonfallande konsumtion, är de förmodligen mer lika varandra än något annat i världen.

Sevärdheter i Kula Lumpur

En vistelse över ett par dagar är helt tillräckligt för att uppskatta det bästa av Kuala Lumpurs attraktioner, inklusive det koloniala centret runt Merdeka Square och de angränsande enklaverna Chinatown och Little India, samt i öster den moderna sektorn i centrala Kuala Lumpur den Gyllene Triangeln, fylld med restauranger, affärer och nattliv. Det kan vara lika givande att bara strosa utmed Kuala Lumpurs gator och njuta av gatumyllret, i synnerhet i de livliga marknaderna där allt från fisk till lyxvaror säljs, och bland stånden som säljer färdig mat i alla dess varianter, billiga kläder och accessoarer.

Inåt land från Kuala Lumpur saknas inte heller sevärdheter. Bland de bättre är Batu Caves, som innehåller landets heligaste hinduistiska tempel och som visar upp den livsstil och den kultur som ursprungsbefolkningen hade på halvön, Fores Research Insitute of Malaysia, som ger en bra smak av regnskogen och Kala Selangor, hemmet för så många eldflugor som magiskt blinkar unisont.

Flygresor Kuala Lumpur Malaysia Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *