Billiga flygresor till Washington USA

Staden Washington heter egentligen Washington D.C, och är USAs huvudstad. Trots att staden hamnat lite i skymundan i jämförelse med andra amerikanska städer, som New York och Miami, för turister, är det ett resmål som ökar allt mer i populäritet, då staden är oerhört intressant att besöka, både för den som varit i USA tidigare, men även för den som väljer flygresor till Washington som sin första resa till USA.

Allmänt om Washington

Washington DC skapades år 1790, eftersom den amerikanska konstitutionen tillåter att ett särskilt distrikt kan skapas för huvudstaden. District of Columbia, där Washington ligger, tillhör därför inte någon av USAs 50 delstater, utan är helt eget.

Staden är döpt efter den tidigare amerikanska presidenten George Washington, och har knappt över 600 000 bofasta invånare. Dock pendlar så många till staden att över en miljon befinner sig i staden under veckorna. Dock bor en stor del av dessa pendlare utanför staden, och i någon av de närliggande delstaterna.

flygresor-washington-usa-reseguide

Många viktiga statliga byggnader ligger i Washington, inklusive Pentagon och Vita Huset, och det ligger även nästan 180 olika ambassader i staden. Många som arbetar och lever i staden sysslar därför med politik i någon form, vilket också präglat staden i sig en del. Staden är till stor del planerad av den franskfödde arkitekten och stadsplaneraren Pierre (Peter) Charles L’Enfant.

Washingtons historia

Givetvis bodde olika indianstammar i det område där nuvarande Washington ligger, men i början av 1700-talet hade de flesta indianer flyttat från området. År 1790 bestämdes det att Washington skulle grundas, men det skulle ta några år innan detta arbete var klart. Den amerikanska kongressen hade därför sitt första sammanträde i staden först år 1800.

År 1814 invaderade brittiska trupper Washington, och flera av de tidigare byggnaderna förstördes då, bland annat det tidigare Vita Huset. Dessa byggdes dock snabbt upp igen, och de flesta historiska byggnader man kan se i Washington idag är på grund av detta byggda kort efter det.

Den 11:e september 2001 kraschade ett av planen som flögs av terrorister in i Pentagon i staden, och ett annat plan, som kraschade i Pennsylvania, tros ha varit på väg till staden för att också krascha där.

Flygresor till Washington DC

Om man inte vill ta ett flyg till Washington, går det alldeles utmärkt att ta sig till staden från andra städer på USAs östkust, som t.ex. New York. Detta gör man i så fall enklast via tåg eller buss från dessa städer.

Vill man dock boka flygbiljetter till Washington DC, gör man detta lämpligast till Ronald Reagan Washington National Airport, som ligger i den närliggande staden Arlington, i Virginia, endast 5 km från Washington D.C.

Flyger man med internationellt direktflyg till Washington hamnar man dock oftast på Washington Dulles International Airport, som ligger lite längre bort från staden.

Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport kan också vara ett alternativ, då det är en mycket trevlig flygplats, förmodligen den bästa av dessa tre, men det är också den som ligger längst från Washington DC i sig.

Det går bra kollektivtrafikalternativ in till Washington DC från alla dessa flygplatser.

Ta sig runt i Washington

Washington D.C är som gjord att gå i, något invånarna också gör väldigt ofta, vilket gör att de får mycket vardagsmotion och ofta är i bra form på grund av detta. Försök därför gå så mycket du orkar/hinner när du befinner dig i staden, för en så genuin upplevelse av den som möjligt.

Det finns dock även en mycket bra tunnelbana i staden, samt bussar. Att köra bil är dock inget som rekommenderas, då staden har trafikproblem, vilket gör att detta tar onödigt mycket tid.

Washingtons stadsdelar

Washington delas traditionellt in i flera olika stadsdelar, och det kan vara bra att hålla koll på några av dessa som turist, för att slippa att lägga tid på att färdas runt i staden i onödan.

Därför kommer här en kort introduktion till de av Washingtons stadsdelar som kan vara mest intressanta för dig som turist:

Downtown, stadens center, där bland annat alla teatrar, The National Mall, det kända museet Smithsonian och andra museer samt Verizon Center, Vita Huset, George Washington University, liksom många andra kända byggnader i staden ligger. Här finns också mycket bra restauranger samt ett aktivt affärsliv.

North Central, stadens trendiga och mer alternativa del, där bland annat många nattklubbar och barer där man kan lyssna på live musik ligger. Här ligger även många butiker, restauranger, Howard University och det så kallade ”Little Ethiopia”. Även många bra och prisvärda hotell finns här.

West, den mer lyxiga delen av staden, där den historiska byn Georgetown, med ett mycket vilt nattliv och bra restauranger ligger. Här ligger även en djurpark, den stora katedralen National Cathedral, lyxbutiker, ambassader och American University.

Stadsdelen East börjar vid Capitol Building och detta är en stadsdel som många turister brukar missa. Det finns dock några ovanliga sevärdheter och upplevelser här, om du vill uppleva något mer originellt.

Sevärdheter i Washington DC

De flesta av Washingtons sevärdheter ligger i The Mall, en mycket unik nationalpark i staden, som är fylld till bristningsgränsen med olika museer, byggnader och monument. Om du har ont om tid, men ändå vill hinna med att besöka några sevärdheter i staden, är det alltså till The Mall du bör bege dig. Här ligger så väl Vita Huset, US Capitol, Washington monumentet, det nationella konstmuseet, naturhistoriska museet och mycket mer.

Det finns utöver The Mall flera andra fina parker i staden som kan vara trevliga att besöka, bland annat:

Meridian Hill Park
Kenilworth Aquatic Gardens
National Arboretum
Rock Creek Park
C&O Canal Towpath
Peirce Mill är en mycket trevlig historisk plats, nämligen en historisk vattendriven kvarn, som ligger väldigt naturskönt till.

Missa inte heller Little Ethiopia, den etiopiska delen av staden, där det bland annat finns massvis med restauranger som serverar äkta etiopisk mat.

Vita Huset är förstås den i särklass mest kända och mest välbesökta sevärdheten i Washington DC. Ett mycket vackert hus, där det finns mycket att se i form av spår från de tidigare presidenterna, som charmar de flesta.

Världens största bibliotek, LOC, ligger också i Washington DC, och är mycket imponerande. Här finns det över 120 miljoner föremål, inklusive 22 miljoner böcker men även många foton, kartor, manuskript, filmer med mera.Består av Adams Building, Jefferson Building och Madison Building. Dock kan man inte själv få titta på merparten av samlingarna, men biblioteket är väldigt imponerande ändå.

Det internationella spionmuseet är ett mycket ovanligt och intressant museum med ett udda tema. Framför allt barn och de som alltid varit intresserade av spioner kommer att fullständigt älska detta museum!

Även National Museum of the American Indian är ett intressant museum för dig som vill lära dig mer om USAs ursprungsbefolkning indianerna.

Washingtons djurpark är över 120 år gammal, och väl värd ett besök, som en av världens bästa och finaste djurparker.

Ford’s Theatre & Petersen House är teatern där Abraham Lincoln blev skjuten av John Wilkes Booth år 1865, vilket har gjort teatern till en sevärdhet i sig. Platsen där Lincoln satt just då är fortfarande utmärkt med en flagga, och man kan besöka teatern även dagtid, när inga föreställningar visas.

Flygresor Washington USA Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *