Billiga flygresor till Malaysia

En resa till Malaysia bjuder på möten med fantastisk natur, regnskog och paradisöar men också moderna storstäder och en läcker matkultur. Malaysia hittar du i den tropiska delen av Asien och det blir ett allt mer populärt resmål för allt fler skandinaver, det blir det på grund av att bland annat Malaysia inte alls är lika exploaterat så som grannlandet Thailand.

Och med Samma klimat och värme så kan du få en lika bra semester i Malaysia så som i Thailand om inte bättre! Med kristallklart vatten och kritvita stränder så kan Malaysia uppfylla din och din familjs dröm semester som du alltid velat ha.

Malaysia har sedan 1957 varit ett självständigt land och är nu mera uppdelat i 13 stater. om du inte visste det så är Malaysia uppdelat i två delar där det syd kinesiska havet skiljer dem åt, Båda sidorna av landet har ungefär samma sorts klimat med slättland mot kusten som stiger till täta skogar och berg mot inlandet.

flygresor-malaysia-reseguide

Om man räknar bort dem vackra naturtillgångarna som finns på båda sidor skulle vi rekommendera er till att resa till eller i alla fall besöka den Västmalaysiska sidan av landet på grund av dens sevärdheter och för att framför allt inte gå miste om den turistpopulära och moderna Huvudstaden Kuala Lumpur.

Befolkningen av Malaysia består framförallt av en mix olika människor som ursprungligen kommer från Kina, Indien samt Malays som är Malaysias ”urinvånare”. Denna mix av människor från olika länder gör att deras matkultur blir väldigt speciell och mycket uppskattad av turisterna vilket förklarar det stora sortiment av olika matkulturer som finns i landet.

Att göra i Malaysia

Förutom bad och sol så finns det massvis med andra aktiviteter att ta sig till oavsett om man söker spänning, upplevelser eller avslappning.

Söker du spänning och populärt turistmål så kan du om du vill besegra höjdrädslan ta dig an utmaningen och försöka bestiga Malaysias högsta berg som ligger på hela 4095 meter över havsytan! Eller varför inte försöka hitta ljuset omringad av mörker i världens största grottsystem ”The Sarawak Chamber” som ligger på den östra delen av Malaysia.

Om du reser hit för att ”shoppa loss” vilket en del turister huvudsakligen åkt hit för att göra, så kan vi starkt rekommendera att ni svänger förbi deras huvudstad Kuala Lumpur!

Med över 66 varuhus och flertal marknader så ses Kuala Lumpur som en av dem mest framgångsrika shoppingstäderna runt om i världen, Malaysia ses som en knutpunkt för shopping och mode.

Men inte nog med det stora sortimentet och de billiga priserna, om du reser hit och besöker staden vid rätt tillfälle under de så kallade megasäljardagarna (mars, maj och december), så kan du se priserna gå från billiga till billigare! Alla köpcentrum i staden är inräknade och deltar i programmet.

Petronas Towers

Om du ändå är i staden så får du absolut inte missa att besöka eller i alla fall gå och se de mäktiga Petronas twin towers som en gång i tiden var världens högsta byggnad, nu mera räknas den som sjunde högsta och ligger på hela 452 meter.

Men du kanske inte är så intresserad av att strosa omkring bland massa byggnader utan mer intresserad av den rika naturen du hittar i Malaysia, då tycker vi du borde ge dig ut med en vandringsgrupp och utforska regnskogen i en av deras flera vackra nationalparker du hittar runt om i Malaysia.

Deras mest kända och populäraste national park kallas för ”Bako Nationalpark” och är Sarawakas (östra delen av Malaysia) absolut äldsta national park. När du går omkring inom dem 27 kvadratkilometer som nationalparken täcker så är det svårt att undan gå både dess skönhet och rika djurliv som Bako erbjuder, detta är en garanterad upplevelse du sent kommer att glömma!

En till upplevelse du absolut inte får missa om du älskar naturen är naturen som växer under ytan, nämligen de alldeles spektakulära korallreven du hittar runt om Malaysias kuster. Om du letar efter de absolut bästa så rekommenderar vi dig till att ta första bästa båt från kuststaden Semporna ut till ön Sipadan där du hittar ett av världens bästa och djuriskaste korallrev som man upptäckt här i världen.

Korallrevet passar självklart både till er som antingen vill snorkla eller dyka. Det går inte ett dyk utan att man ser både hajar, sköldpaddor och barracudas.

Ta sig till Malaysia

Eftersom Malaysia ligger så pass långt bort från Sverige så rekommenderar vi er starkt till att ta er ditt med flyg. En tur och retur resa till Malaysia kan ligga på från ca 6000 kr till ca 10000 kr beroende på vilket flygbolag du väljer och beroende på vilken tid på säsongen du tänkte resa ner ditt.

Sen så finns det ju såklart ni som ser på semestern mer som att det är inte målet, utan resan, som är äventyret! Då finns alternativet att ni istället flyger till Bangkok som är Thailands huvudstad för ca tusenlappen billigare och sedan därifrån tar 24 timmar tåget mot norra Malaysia.

Under resans gång kan du träffa nya intressanta människor som kanske söker samma äventyr, Får vara med om försäljare som hoppar på vid stoppen för att sälja bland annat mat som du gärna borde ta för dig av både för att den är god och för att den är mycket billigare än cateringen.

Ta sig runt i Malaysia

När det gäller att ta sig runt inom Malaysia så behöver du inte oroa dig för något halv kasst flygplan som ser ut som det ska falla isär, dem har precis samma höga standards på deras inrikes flyg som vi har i Sverige om inte bättre!

Buss alternativet finns såklart också! Med bra luftkonditionering och bra plats för benen beroende på vilket buss företag du väljer så kan en bussresa till destinationen du söker vara ett precis lika bra val som en flyg resa, när man tänker på prisskillnaden.

Om du planerar att hålla dig till storstan i Malaysia så är taxi ett bra och billigt val när det gäller att ta sig fram där, kan vara bra att kanske vara bered på att deras språkkunnighet kan variera bland taxichaufförerna.
Att hyra en bil nere i Malaysia är inte rekommenderat eftersom alla skyltar är på malajiska så dem kan vara rätt svåra att begripa, sen råder det vänstertrafik där nere så om du är ovan med vänstertrafik kan det lätt bli att man glömmer det och de sker en olycka.

Att tänka på

Valuta

I Malaysia så använder man sig av malaysiska ringgit (MYR). Men dem flesta tar även emot euro och amerikanska dollarn, men man ska helst använda sig av ringgit för enkelhets skull. Du behöver inte växla in massa pengar innan du åker in i landet som du behöver göra till vissa andra länder, här kan du som regel växla in pengar på antingen ditt hotell eller bara ta ut pengar på en vanlig bankautomat. Dem flesta bank- och kreditkort accepteras på de flesta ställen.

Vattnet

På flera ställen i Malaysia så är faktiskt vattnet ur kranen drickbart, men eftersom så inte är fallet överallt så rekommenderar vi dig att dricka vatten från en köpt flaska.

Vaccination

När du reser till Malaysia så rekommenderas du till att ta vaccin mot Hepatit A och även mot turistdiarré (ETEC). Kanske inte skulle vara så kul om drömresan förstördes av en sjukdom som går att förhindra.

Res vid rätt tillfälle

Försök helst inte resa till Malaysia när det är regnsäsong, regn kan lät göra resan tråkig om det skulle råka regna under hela den veckan du rest dit.

Visum

När du reser till Malaysia så har du inget behov av ett visum, som EU-medborgare med giltigt pass så kan du stanna upp till 90 dagar i Malaysia utan visum. Tänk bara på att passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomst.

Flygresor Malaysia Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *