Flyga med barn

Det kan vara lite speciellt att flyga med sina barn. Eller andras barn för den delen. Här skall vi tipsa om hur du kan göra dina flygresor enklare. Det är många föräldrars skräck att behöva ha barnen ombord i flera timmar.

Hur skall man hålla dem på bra humör så att de inte skapar för mycket oreda i flygplanet. I denna artikel skall vi visa på många saker du kan göra för att få en så bra flygresa med dina barn som möjligt.

Förbered flygresan väl för barnen

Se till att du har packat en väska med dina barns favoritsaker. Gör en packlista innan du flyger och sätt ihop en bra checklista på saker och attiraljer som dina barn kan tänkas vilja leka med på flyget.

Vad gillar de att göra? Måla, rita, spela, läsa, sova, göra läxor, pyssla, lyssna på sagor, se på film? Som sagt. Sätt ihop en lista och sedan packar du ner det som dina barn kan tänkas gilla. Var förberedd innan avresa.

flygresor-med-barn

Det ger trygghet till dig och detta känner barnen av sedan tar du bara fram saker under flygningen, som de gillar. Enklare än man tror. De kan lacka ur ändå och leva rövare, men det är mindre risk om du är väl förberedd.

Barn på flygplatsen

Du får kanske vara med barnen och skapa lite kul stämning för att barnen inte skall tröttna ur redan här. Gör en upptäcktsfärd på flygplatsen. Lek med dem, rita måla, titta på flygplan, köp en dricka, pyssla om de gillar detta eller låt dem spela spel på platta eller telefon.

Använd dig av bärsele eller mindre barnvagn när du flyger. Du får mindre eller färre saker att checka in vid din flygning. Det skall vara enkelt för föräldrarna och skoj för barnen. Då är alla nöjda och glada.

Var förberedd vid incheckningen. Titta på planet. Förbered barnen på att ni skall gå ombord och se i vilken takt ni skall borda flygplanet. Har alla varit på toaletten? Behöver ni köpa något att äta på? Något att dricka eller någon liten muta för att barnen skall hålla sig lugna.

Barn i luften

Ta med tuggummi eller köp detta på flygplasten. Detta underlättar trycket som blir i öronen när ni startar och landar. Allt skall vara riktat för att du och dina barn skall få en så njutningsfull flygresa. Drick gärna även något gott för då släpper ofta trycket eller locket i öronen på barnen.

Flyger du med riktigt små barn kan det vara bra att se till så du har tillräckligt med blöjor med dig på din flygresa.

Ombyte, blöjor, välling och något kul att leka med för de allra minsta underlättar.

Tänk på dina medpassagerare

Det är många människor som vill sova på sina flygresor och se till så att dina barn inte springer i mittgången, att de inte skriker eller tjatar hål i huvudet på varken dig eller dina medpassagerare. Det är lätt att barnen retar gallfeber på medpassagerarna så se till att ni håller bra koll på era barn på ett bra sätt.

Låt inte barnen sparka på flygstolen framför. Det stör oerhört när någon sparkar och låter bakom under en hel flygning. Sätt något i barnens händer och låt dem äta mer än vanligt. Muta om du behöver.

Flygresor med barnen är en utmaning

Det är helt klart en utmaning att flyga med barn, men det behöver inte vara så svårt egentligen. Lite större barn kan sköta sig om man har lite extra koll under de få timmar som det att att flyga.

Du som förälder behöver ha koll och se efter dina barn, men följer du de tips och råd som vi gett dig i denna artikel skall det inte vara några problem att flyga med barn. Rätt barnkläder är en självklarhet.

Tips och råd vid flygresor med barn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *