Boka billiga flygresor till hela världen

På Internet kan du snabbt och enkelt beställa en flygresa till ett riktigt bra pris. Du jämför och väljer mellan nästan 1000 olika flygbolag och ett 80-tal resebyråer. Du kan sitta hemma vid din dator när det passar dig och du slipper en massa krångel med att ta dig till en resebyrå, där det för det mesta är långa köer. De finns till hands 24 timmar om dygnet. 365 dagar om året.

På Internet hittar du din flygresa

På Internet finns så många alternativ att välja på. Här finns allt från lågprisbolag till mer etablerade och stora flygbolag. Här hittar du flygresor inom Europa såväl som till länder lite längre bort. Vill du ha en resa till ett resmål som vi svenskar i tradition åkt till i många år, t ex Mallorca, eller
om du är lite mer äventyrlig av dig och letar efter en resa till andra sidan jordklotet. De har verkligen något för alla.

billiga-flygresor-internet

På Sajten klickar du dig enkelt och smidigt fram till din drömresa.

När du söker efter din resa kommer det inom några sekunder upp ett antal alternativ. Du väljer och filtrerar och ser vad som passar för just dig.

Resevillkor hos flygbolagen

Innan du bokar och köper din biljett ska du för säkerhets skull kontrollera resevillkoren för just det flygbolag du valt. Flygbolagen har inte alltid samma villkor, och det kan därför vara olika mellan bolagen.

Det är väldigt viktigt med ett bra försäkringsskydd när du reser utom-lands. Har du hemförsäkring, finns där oftast en täckande rese-försäkring. Kontrollera även om du har ett avbeställningsskydd.

boka-billiga-flygresor-pa-internet

Om du råkar ut för något allvarligt och absolut inte kan fullfölja din resa, kan du med detta skydd få tillbaka pengarna du lagt ut för din resa.

Man får dock inte tillbaka hela beloppet. Bolaget behåller en liten summa. Kolla vad du har för slags reseförsäkring/avbeställningsskydd innan du åker.

Läkarvård vid din flygresa

Är du i behov av läkarvård, har du rätt till sjukvård i alla EU-länder. Detta är en rättighet som EU-medborgare. Du måste ha med ett europeiskt sjukförsäkringskort. Du beställer eller hämtar detta kort hos Försäkrings-kassan.

Du har rättigheter som genast träder i kraft när du kliver på flygplanet. Om t ex ditt bagage försvinner eller skadas kan du ha rätt till ersättning. Gå in på Konsumentverkets och Transportstyrelsens hemsidor och läs mer. Mycket bra information finns att hämta där.

Är du rörelsehindrad eller har något annat funktionshinder av något slag,och ska ut och resa, rekommenderar vi att du går in på Transport-styrelsens hemsida. Där kan du läsa om dina rättigheter. Du kan aldrig hindras eller avvisas från en resa p g a ett funktionshinder.

Funktionshinder vid flygresor

Regler om pass och visum är olika beroende på vart du ska åka. Inom EU/EES behövs inget visum. Däremot behöver du pass eller europeiskt ID-kort. Ska du åka utanför EU ska du alltid ha pass med dig. Reglerna för visum är olika, så kolla noga vad som gäller i ditt fall. Se också till att pass och ID-kort är giltiga under hela resans gång.

Svenska ambassader finns i de flesta länder. Får du några problem kan ambassaden hjälpa till och ge råd. T ex om du blir bestulen eller tappar pass eller andra viktiga handlingar. Det finns 98 svenska ambassader runt om i världen. Läs mer på SwedenAbroad.

boka-flygresa-pa-internet

Planerar du en resa till ett land där det kan förekomma oroligheter eller konflikter av något slag, bör du gå in på Utrikesdepartementets hemsida. Här finns bra information om olika länder och vad UD har för rekommendationer om resor till det aktuella landet.

Bra reseguider för din destination

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa kan du söka information på nätet. Det finns många bra reseguider. Tripadvisor och Lonelyplanet är populära sajter. Här finns mycket tips och info om olika resmål och attraktioner världen över. Gå även in på olika resebyråers sajter och läs om olika länder. Här kan du tex läsa om Teneriffa

För att se vilket väder du får under din resa kan du gå in på Weather.com. Här ser du prognoser för hela världen de kommande veckorna.

Vill du hålla koll på lokal tid, sommar/vintertid och annat som har med klockan att göra, går du in på Timeanddate.com. Här kan du koppla in dig med din dators IP-adress för att se de rätta tiderna.

Använda din telefon utomlands

Vi är alla mer eller mindre beroende av våra mobiler. Innan du åker på din resa bör du kolla om din mobil fungerar på ditt resmål. Den s k GSM-standarden fungerar t ex inte i Japan, 3G fungerar där däremot. Reser du till USA måste din mobil ha ett särskilt stöd för att du ska kunna ringa.

I övriga länder kan du för det mesta använda mobilen utan problem. Titta över ditt mobilabonnemang för att se vad som gäller om samtal mellan länderna. Se mer information i vår flygblogg.

Elnätet är inte lika överallt som här hemma i Sverige. Ibland kan man behöva ta med en adapter för att kunna använda sina elektriska prylar. Du hittar bra info om detta på Worldstandards.eu. Här kan du läsa om elsystemet i landet du ska besöka.

Sök och boka dina bästa flygresor

För att hitta din bästa flygresa, som du kan känna dig riktigt nöjd med, finns det lite man kan tänka på, lite oskrivna regler om man säger så. Tisdagar och torsdagar är dagar som sägs vara bra för att hitta billiga resor. Även olika tider under dygnet skiljer det på priset.

Gå in på Glooby.se lite när som helst, när du får en stund över. Det kan löna sig. De har som sagt öppet dygnet runt. Jämför, titta och studera,
så får du snart upp just din resa.

Boka billiga flygresor på Internet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *