Billiga flygresor till Las Palmas

Beläget 150 km utanför Västsaharas kust i Atlanten, finns Kanarieöarna som består av sju större och sex mindre öar. Gran Canaria är den tredje största av de större öarna. Även om Teneriffa och Fuerteventura är större i storlek, har Gran Canaria den största befolkningen, runt 750 000 invånare.

Gran Canaria benämns ofta som en minikontinent, eftersom den ligger mellan de tre kontinenterna Afrika, Europa och Amerika. Dess huvudstad är Las Palmas de Gran Canaria, eller helt enkelt “Las Palmas”. Endast 47 kilometer bred, är den högsta punkten på denna runda ö Pozo de las Nieves, en bergstopp på 1950 meter över havet.

Las Palmas – Gran Canarias pärla

Gran Canaria har varierande väder, och drar nytta av gulfens flöde och det kringliggande landskapet. Norra delen är oftast kallare den södra, vilken kan bli ganska varmt ibland. De inre regionerna, är på grund av sina berg, molnigare och kallare, med mer nederbörd. Gran Canaria är ett absolut paradis för de som gillar sand och hav.

flygresor-las-palmas-reseguide

Det finns flera faktorer som gör denna ö till en perfekt tillflyktsort: gynnsamma vindförhållanden, en vattentemperatur på mellan 18C på vintern och 22C resten av året, havsströmmar som lockar fiskstim till kusten och hamnens utformning.

Dessa optimala naturförhållandena gör Gran Canaria en idealisk plats för segling och andra vattensporter. Med 236 kilometer kust, kan du öva alla tänkbara vattensporter. Den vackra havsbottnen är också ett måste att se.

Shopping i Las Palmas

På land kan man också njuta av en rad andra saker, så som shopping, restauranger och fester eller bara njuta av solen. Medan resten av Europa står stilla under vintern, är Gran Canaria är en sport- och semesterdestination året runt.

Över nästan hela ön finns det företag, center, klubbar eller föreningar med koppling till olika havsaktiviteter. Gran Canaria är definitivt platsen att tillfredsställa sin önskan att utforska havet, skära genom de turkosa vågorna, fånga fisketroféer eller utforska det klarblå vidsträckta havet.

Öns huvudstad Las Palmas är en höjdare för turister. Shopping eller lata på stranden Las Canteras är inte ovanligt. Puerto de Mog på Gran Canarias sydvästra kust, är förmodligen det vackraste hotellområdet i området.

Det som en gång i tiden var en liten fiskeby – Pueblo de Mogan – kallas numera Lilla Venedig. Bredvid den vackra båtfyllda hamnen, finns vita tvåvåningshus förbundna med blomsterprydda gångvägar och små kanalbroar. Byggnaderna har ljusa nyanser av rött, gult och grönt runt fönstren, och blommande växter och rankor överallt.

Restauranger Las Palmas

Bostadsområdet i Puerto de Mogan är fotgängarvänligt och restauranger, barer och butiker finns överallt – det spelar ingen roll om du är ute efter kylda drycker, shopping, sola, vattensport, allt finns här. Halvmånsstranden som vetter mot söder är säker för bad och är väl skyddad från Atlantens vind och vågor.

De flesta besökare på Gran Canaria bor i en av orterna längs den södra kusten. Andra platser att besöka är San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas och Puerto Rico.

Gran Canarias västkust har bara en bråkdel av turismen eftersom det är ett nationalparksområde.

Flygresor till Las Palmas Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *