Resa i Finland – Jakobstad

Att resa i Finland är rätt så vanligt bland svenskar. Finland ligger ju nära till hands med både kryssningsfartyg eller flygplan, men kulturen är ändå annorlunda utan att man behöver utsättas för någon stor kulturchock. I Finland, som kallas för tusen sjöars land, finns massor att upptäcka, och både för den naturgalne som stadsmänniskan finns sevärdheter att kolla in.

Vi tänkte nu presentera en liten, mysig stad på västkusten som heter Jakobstad. Jakobstad har bara ca 10 000 invånare, men gästas årligen av ganska mycket turister från Sverige tack vare den fina naturen och evenemangen på sommaren. Här tipsar vi vad du kanske kan ha nytta av och sånt som du bör tänka på när du bokar din resa till Jakobstad.

Sevärdheter i Jakobstad

Till sevärdheterna i Jakobstad hör till exempel de fina sandstränderna vid havet, Fäboda, där det också finns vackra naturstigar att promenera på. I Jakobstad finns också fina trädgårdar och flertalet museum att välja mellan. Sommartid blommar staden upp efter sin vinterdvala, och då ordnas massor av evenemang på olika håll som passar för alla intressen. Under Jakobs Dagar, som är mitt i sommaren, är staden fullproppad med folk – både ortbor och turister – och evenemang ordnas dygnet runt i en härlig festvecka.

Restauranger i Jakobstad

Restaurangutbudet är rätt så bra för en småstad, och du kan välja mellan allt från O’learys hamburgare och asiatiskt till lyxigt á la carte med flera rätter. Restauranger i Jakobstad finns det alltså gott om, och priserna varierar från ställe till ställe, vilket gör att det finns något i alla prisklasser. I Jakobstad finns också flertalet mysiga caféer och några barer på olika håll i staden.

Hotell i Jakobstad

Om du som turist reser till Jakobstad så lönar det sig att kolla in hotellen på förhand. Eftersom utbudet är begränsat och efterfrågan ganska stor speceillt under sommaren så är det bra att boka hotell innan resan. I Jakobstad finns det endast fem hotell att välja mellan, så valet är inte så svårt. Men ändå finns det i Jakobstad allt från billiga hostell till lyxigt fyrastjärnors-boende.

Det lönar sig alltså att boka hotell i Jakobstad innan resan. Om du vill bo lyxigt nära centrum nära centrum är Hotel Epque ett alternativ, och om du vill kommare billigare undan med ändå bo hemtrevligt så kan Home Hostel Jugend vara det du söker. Oberoende av vilken prisklass du söker finns det alltså gott om hotell i Jakobstad för varje resenär.

Kanske Jakobstad blir ditt nästa resmål? Hit reser man med flyg till Jakobstad-Karleby flygfält, därifrån taxiresan tar cirka en halvtimme. Det går också att flyga eller ta färja till Vasa, men därifrån är det cirka 1,5 timmars buss- eller taxiresa till Jakobstad.

Lämna en kommentar