10 saker att se och göra i Göteborg

Det finns många fina saker att göra och titta på när man befinner sig i Göteborg. Det är den näst största staden i Sverige och här finns en uppsjö med saker att se och göra när man befinner sig på Sveriges framsida som de själva säger.

Är man i Göteborg måste man såklart besöka Liseberg. En nöjespark som har allt för alla åldrar. Här kan hela familjen roa sig t ex med karuseller i alla former och hastigheter. Från spökhus och hisnande fritt fall till de klassiska radiobilarna. På Liseberg hålls även konserter emellanåt. Varje år, från november fram till jul, anordnas Jul på Liseberg, en stor härlig julmarknad som är väl värd ett besök.

10-saker-att-gora-i-goteborg

Hamninloppet i Göteborg

Konstmuseet i Göteborg är en av Sveriges största konstmuseum. Här finns konstsamlingar från 1400-talet fram till våra dagar. Museet har hela tre stjärnor i Michelins Green Guide.

På bara en timmes resa från Göteborg tar du dig till Göteborgs skärgård. Här hittar du små charmiga och idylliska fiskebyar. Gå runt på de karga klipporna och känn den salta havsdoften från havet. Här kan man verkligen koppla av och få lugn och ro.

Att ta en tur med Paddan är ett måste. Paddan är en båt som går längs med kanalerna i Göteborg, och ger dig en sightseeingtur med guide som berättar om byggnader, historier om staden och annat som är bra att veta. Paddan är mycket omtyckt av både svenska och utländska turister.

Räkorna är gudomligt goda här i Göteborg, och då speciellt om du köper dem i Feskekörka. Det är en saluhall som ser ut som en kyrka, därav namnet, som säljer havets läckerheter. I Feskekörkan har man sålt fiska och skaldjur ända sedan 1874, då den öppnade.

Strosa runt i stadsdelen Haga. Här finns små trevliga butiker och affärer. När du känner dig fikasugen kan du sätta dig på ett cafè på Haga Nygata och bara insupa den härliga atmosfären medan du dricker ditt kaffe. Prova gärna på de omtalade enormt stora kanelbullarna.

Universeum är ett vetenskapscentrum. Här finns något för alla, vilket intresse eller vilken ålder du än har. Exotiska djur och växter, utställning om rymden, en akvariehall med en mängd olika fiskar, en regnskog med alla dess invånare med mera. Många roliga och lärorika aktiviteter utlovas här.

Shoppa måste man göra när man kommer till en ny stad, och det gäller såklart även Göteborg. Affärer, småbutiker med lokala märken, loppis, vintagebutiker, inredning, ja listan kan göras hur lång som helst. Gå ut på stan och leta upp det du är intresserad av. Det finns. Vi lovar att du hittar det.

Mat måste man ha vart man än befinner sig och är man i Göteborg ska man äta mat från havet. Räkor och skaldjur smakar fantastiskt gott här. Det finns många fina restauranger här som serverar all slags mat av högsta klass.

En av stadens mest populära utflyktsmål är Trädgårdsföreningen. Denna park öppnade redan på 1800-talet, och är en av Europas bäst bevarade. Trädgårdsföreningen ligger i centrala Göteborg , så det är enkelt att ta sig hit.

Detta var några av alla de fina sevärdheter som finns i Göteborg. Se till att resa hit och njuta av denna vackra stad.

10 saker att göra i Göteborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *