10 saker att uppleva i Stockholm

Stockholm sägs vara en av världens vackraste städer, och har man en gång varit här vill man gärna komma tillbaka. I denna artikel ser du 10 saker att uppleva när du befinner dig i vår Huvudstad. Välkommen till Stockholm!

Stockholm har ett av Skandinaviens mest besökta museum, Vasamuseet, och hit kommer det över 10 miljoner besökare från när och fjärran för att titta på skeppet Vasa. Det är det enda skeppet i världen från 1600-talet som är nästintill helt bevarat. Det finns även flera intressanta utställningar, alldeles i närheten, om tillvaron ombord på båten.

10-saker-att-gora-i-stockholm

Djurgården är en helt fantastisk ö mitt i Stockholm. Djurgården är mycket omtyckt av både stockholmarna själva och av turister. Hit kommer man för den lummiga naturen, men även för alla sevärdheter. Här hittar man bl a nöjesfältet Gröna Lund, Skansen, Nordiska Museet, och är man musikintresserad är ABBA- museet ett måste. Till Djurgården kan du antingen åka färja, ta buss eller spårvagn, eller promenera.

Stockholms skärgård som ligger bara 20 minuter från centrum är helt vidunderligt vackert. Med sina 30 000 öar, kobbar och skär i alla storlekar, så hittar du med all säkerhet en plats du blir nöjd med. Vare sig du vill vara helt för dig själv, eller hitta en plats full av liv och rörelse, så finns det här.

Skansen är Sverige i litet format. Skansen är ett friluftsmuseum och en djurpark, och är en idealisk utflykt för hela familjen. Här finns våra nordiska djur som du kan se på nära håll; älgar, björnar, vargar, järvar och många fler. Här kan du även se svenska traditioner och hantverk från äldre tider. Midsommar firas här med dans runt stången. Även härlig julmarknad ordnas här varje år.

Stockholms historia började i Gamla stan 1252. Denna stadskärna är en av Europas största och även bäst förvarade. Här finns små fina butiker och caféer. Du kan gå runt och titta på Kungliga Slottet, Storkyrkan och Nobelmuseet, och när du blir hungrig kan du besöka någon av de fina restaurangerna som finns här. Det är en speciell känsla att gå runt i de smala gränderna här och man kan förstå att Gamla stan är så populärt bland turister som kommer till Stockholm. Stockholms blodbad ägde rum här på Stortorget.

Vill du äta god mat av högsta klass och samtidigt ha den bästa utsikten över fantastiska Stockholm, ska du bege dig till Gondolen. Restaurangen är belägen 33 meter över marken, alldeles bredvid Slussen. En upplevelse för både gom och öga.

Abba the Museum. Här finns hela historien om ABBA, vår mest kända popgrupp. Här kan du titta på deras glittriga scenkläder, lyssna på deras berättelser, och om du vågar kan du gå in i Polarstudion och sjunga.

Stureplan är platsen där alla inneställen finns. Här hittar du Hell`s kitchen, Berns, White Room, Sturecompagniet och många av de andra klubbarna och krogarna som är populära bland kändisar och annat fint folk. Det är här som “stekarna” och “bratsen” håller till.

Stockholm erbjuder många olika marknader under större delen av året. Det är allt från bakluckeloppis till vintagemarknader, som är riktigt inne just nu. Bl a Horntullsmarknad, där du kan fynda precis allt, öppet varje helg. Solvalla har bakluckeloppis vissa helger.
Bondens egen marknad på hösten. Torgloppis och antikmarknader av alla de slag. Det erbjuds någon form av marknad i princip varje helg. Kolla på nätet för datum och plats.

Södermalm är ett populärt område att strosa runt i. Här finns även några av Stockholms bästa utkiksplatser, står du på Monteliusvägen eller Fjällgatan, har du den mest enastående utsikten över Stockholm. Du hittar fina och mysiga restauranger, caféer och barer här.

Stockholm bjuder såklart på så mycket mer, men detta var ett litet urval av allt det fantastiska som erbjuds i staden. Har du inte varit i vår vackra huvudstad tycker vi absolut att du ska göra ett besök hit.

10 saker att göra i Stockholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *