Billiga flygresor till Italien

Landet Italien är ett av Europas mest komplexa tillika lockande resmål. Det är en modern industrialiserad nation med ett konstärligt och arkitektoniskt arv som få andra länder kan mäta sig med. Det är också ett Medelhavsland med en sydeuropeisk känsla, där traditionella attityder är av största vikt. Blomstrande småföretag bidrar till en stark regional identitet, vilket gör att Italien kan undvika några av de negativa effekterna av globaliseringen, till exempel det som kallas för mainstream.

I städer och i byar över hela landet, stannar livet upp mitt på dagen under en lång lunch som är starkt familjeorientering. Traditionerna i den katolska kyrkan som, trots en växande skepsis bland landets ungdom, dominerar fortfarande italienarnas liv. Dom populäraste sätderna är bl.a. Rom, Milano och Venedig samtden stora ön Sicilien.

Städer i Italien

Italien väcker reaktioner i alla dess former. Dess folk står sällan likgiltiga. Här kan du stöta på en typ av förakt som visar sig för turistmassor överallt på jorden, och bara timmen senare kan du behandlas med den allra största generösa gästfriheten. Om det finns en enda nationell egenskap i Italien, är det att omfamna livet fullt ut.

flygresor-italien-reseguide

Det görs via hundratals lokala festivaler som äger rum över hela landet en viss dag, för att fira ett helgon eller den lokala skörden, i den betydelse som ges till den goda maten, i den besatthet av kläder och image som italienarna har, och framför allt i den dagliga inhemska ritualen av den kollektiva kvällspromenaden, passeggiata, en social aktivitet som utförs av både unga och gamla i städer och byar över hela landet.

Historia Italien

Italien blev en enad nation år 1861 men italienarna känner ofta en större lojalitet till sin egen region än för nationen som helhet, något som manifesteras i de olika köken, dialekterna, landskapen och levnadsstandarden. Det finns också naturligtvis ett enormt kulturarv. Enbart regionen Toscana har ensamt mer historiska monument än något annat land i världen.

Det finns betydande fornlämningar av det romerska riket över hela landet, framför allt naturligtvis i Rom självt, och varje region behåller sina egna reliker från en konstnärlig tradition som är allmänt erkänd som en av världens rikaste.

Ändå finns det ingen anledning att skrämmas av all konst och av arkitekturen. Om du vill ligga på en strand finns det många platser att göra det på, från orter fyllda med prydliga rader av solstolar av parasoll såsom italiernarna vill ha det, till isolerade och mindre exploaterade områden i söder.

Bergen dominerar inlandet, med Alperna och Dolomiterna i norr och Apenninerna längs landets ryggrad, och de är viktiga referenspunkter för de flesta italienare. Skidåkning och andra vintersporter utövas entusiastiskt och i nationalparker, skyddade från den nationella passionen för jakt, frodas djur av alla de slag.

Flygresor Italien Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *