Tips på saker att göra i London

Många flyger till London och njuter av denna härliga storstad. Det är en världsstad och man kan hitta många fina guldkorn här. I denna artikel skall vi se på 10 saker som du kan göra när du befinner dig i härliga London.

Big Ben

Alla har nog hört talas om Big Ben, det ståtliga klocktornet som är nästan 100 meter högt. Det är världens mest kända klocka och har visat tiden ända sedan 1857. En engelsk klassiker som man bara måste se. Vacker byggnad och en fantastisk ikon i mitten av London.

Buckingham Palace

Detta pampiga och imponerande palats är bostad till den brittiska kungafamiljen. Statsbesök och kungliga tillställningar äger också rum här emellanåt. Passa på att komma hit när vaktavlösningen sker, det är en rolig och sevärd upplevelse. Allmänheten får tillträde till palatset under augusti och september, då kungligheterna är på annan ort. Otroligt vacker byggnad. Stil och klass.

10-saker-att-gora-i-london

London Eye

En av stadens mest populära turistattraktioner är London Eye, ett pariserhjul som ger dig en helt fantastisk utsikt över hela London.
En åktur i den ger dig ett minne för livet. Du ser otroligt mycket av själva London när du befinner dig såpass högt upp i luften.

Tower Bridge

En praktfull bro som går över floden Thames, och går man upp i tornet har man en fin utsikt över staden. Tower Bridge är en av de mest kända broarna i världen. Ett monument kan man nästan säga. En klassiker.

Shopping

London betyder shopping. Här finns allt. Här finns allt från billigt krimskrams till dyra lyxvaror. De mest kända gatorna är Oxford Street och Carnaby Street, med alla sina butiker och affärer. Ett måste är såklart klassiska och lyxiga Harrods, ett känt varuhus med diverse saker. Klassiska gator med alla de härliga affärerna finns över hela London.

Fish and Chips

Du måste helt enkelt äta fish and chips när du är i London. Rätten kommer ursprungligen härifrån och har spritt sig till övriga världen för att den är så god. Det finns tusentals ställen där du kan äta en riktigt god Fish and Chips.

Hyde Park

En härlig och grönskande park, som för övrigt är den största i London, om man räknar med den närliggande Kensington Gardens. Här kan du bara koppla av eller ägna dig åt t ex ridning eller kanske ta på dig joggingskorna och ta en runda. Här finns ett antal fina restauranger om du känner för att äta.

Fotboll – Premier League

En sport som är stor i London är fotboll. Här finns några av de stora lagen, Chelsea, Arsenal, West Ham och Tottenham. Gå på en match när du är här och känn den storslagna stämningen. En enorm känsla. Bästa atmosfären i världen sägs det.

London Dungeon

En utställning där man får lära sig mer om stadens historia och dess invånare som spred skräck omkring sig. Här får du bl a träffa Sweeney Todd och den kände Jack the Ripper.

Madame Tussauds vaxkabinett

Det berömda vaxmuseum där många kända personer är avbildade i form av vaxdockor. Här finns Michael Jackson, David Beckham, Justin Bieber och drottningen själv bland många många andra. Man kan tro att det är riktiga människor som står där, så verklighetstrogna är de.

Detta var 10 saker att göra i London

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *