Dessa 7 saker måste du göra i New York

När du åker till New York finns det mängder av saker att göra. Här kommer 7 av de allra viktigaste sakerna:

1. Manhattantaken erbjuder vårbadning. Trots att du inte åkt till soliga och varma Miami kan New York fortfarande bjuda på strålande väder. Detta ska du självklart dra nytta av. Det finns flera tak, på bland annat femtonde våningen på Ganse­voort Meatpacking Hotel som erbjuder ett härligt utomhusbad på taket.

2. Smaka på desserterna. I New York finns det fantastiska lunchstället Tablespoon. Här äter du närodlade och ekologiska varor producerade på bästa sätt och deras kakor och bakverk är delikata!

3. Drick drinkar till fantastiska utsikter. Den uppvärmda takterrassen på Alma är det perfekta stället att avnjuta New Yorks skyline på. Lite utanför staden, i Brooklyn, finns detta ställe och du kan beställa in smarrig mat och goda drinkar samtidigt som du njuter till fullo av den slående utsikten.

saker-att-se-och-gora-i-new-york

4. MoMas souvenirer. Det finns andra ställen än MoMa att besöka för att hitta en härlig souvenir att ta med sig hem. Butiken ligger i Soho och är stor, hela två plan. Här finns mängder av New York-souvenirer och du åker inte hem utan en i bagaget!

5. Oprascener i Metropolitan Opera. Trots att man kan tro att det ska kosta skjortan att gå på opera i staden kan man komma undan ganska billigt. Är du dessutom spontan kan du sno åt dig en rush ticket till ett kanonpris. Istället för att betala 300 dollar kommer du undan med bara 25.

6. Se amerikansk konst i nya miljöer. Museet låg tidigare i stilrena Uptown och flyttar nu ner till sina nybyggda lokaler i coola Meatpacking District. Se storslagna konstsamlingar inom kategorierna modern, samtida och amerikansk konst. Kaféet på den översta våningen får du inte missa!

7. Den vegetariska matfestivalen. Den vegetariska maten sprids som en löpeld i New York och NYC Vegetarian Food Festival är ett kvitto på det. På festivalen bjuds det på smakprover, produkter, uppträdanden och tips tillsammans med demonstrationer och djurkärlek.

Det finns såklart massor av mer saker att göra när du befinner dig i New York. Staden är ju verkligen en världsmetropol och här finns allt. Här ser du fler tips om vad du kan göra i USA.

7 måsten i New York

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *