Billiga flygresor till Aruba

Aruba är en liten ö som ligger i Karibiska havet, nära Venezuelas kust, som är en autonom del av Nederländerna. Det är en av de sydligaste karibiska öarna. Ön är bara ca. 30 km lång och 9 km bred, och den totala landytan är bara 184 kvadratkilometer. Det är med andra ord en mycket liten ö, som är helt platt och inte har några floder eller liknande, och som främst har blivit känd för sina vackra, vita sandstränder och har ett tropiskt klimat, som dock svalkas ner av vindar från Atlanten.

Detta gör ön till ett oerhört populärt resemål för människor från många olika länder, som bokar flygresor till Aruba och andra resor, t.ex. via båtar och kryssningsfartyg, året om.

Totalt besöker hela 600 000 turister Aruba varje år, så har du också övervägt att boka flygbiljetter till Aruba är du verkligen inte ensam!

Allmänt om Aruba

Aruba ligger utanför det karibiska stormvindsbältet, och stormvindar är därför betydligt mer sällsynta på Aruba än på många andra karibiska öar, vilket gör resor och flyg till Aruba möjliga året om, även under månader då många inte reser till andra karibiska öar.

Temperaturen ligger nästan hela tiden på 27°C, och det regnar mycket lite och sällan.

Huvudstaden på Aruba heter Oranjestad, men även följande städer ligger på ön:

Barcadera
Noord
Paradera
Savaneta
Saint Nicolaas
Turismen är den viktigaste inkomstkällan för ön, men ön har även många banktjänster, samt arbetar en hel del med oljeförädling.

Att se och göra på Aruba

Om du enbart befinner dig på Aruba under en kort tid, bör du nästan tillbringa denna tid på stränderna, som är det bästa med Aruba, men om du kommer att stanna på Aruba under en lite längre tid, finns det även en hel del att se och uppleva här, så ha detta i åtanke när du ska boka flyg till Aruba och flygbiljetter till Aruba och tillbaka.

flygresor-aruba-reseguide

Några populära platser och aktiviteter man kan sysselsätta sig med på Aruba är bland annat:

Den naturliga poolen, som skapats i ett stenformation vid havet. Mycket vackert, och ett väldigt unikt sätt att bada på, då det är naturen själv som skapat denna pool!

Det vackra kapellet Our Lady of Alto Visto, som är en historisk och mycket pittoresk byggnad.

Aruba Aloe Factory, där du kan lära dig allt om aloe vera och hur det kan användas, samt även köpa aloe vera produkter. Ett måste för dem som är intresserade av alternativa hälsoprodukter.

Det finns även en trevlig strutsfarm på ön som du kan besöka om du föredrar det.

Du som gillar att dyka får inte missa skeppsvraken Boca Catalina och Antilla. Hit tas de flesta som åker på snorklingsturerm man man kan även åka dit själv om man vill det.

Arikoks nationalpark är ett extremt fint och ovanligt ställe men ovanliga stenformationer där man kan spendera en eftermiddag utomhus om man känner för det.

Höstacken, eller Hooiberg är Arubas högsta berg, och här kan du se hela Aruba uppifrån. Vyerna är helt fantastiska, och du kan även se Venezuelas kust om du tittar riktigt noga. Ett måste! Men ta dig gärna dit när det är så klart och kallt väder som möjligt, eftersom det tar ett tag att ta sig upp.

Bubalis fågelreservat har över 80 olika sorters fåglar samt ett högt observationstorn, där man kan iaktta dem. Rekommenderas för den fågelintresserade!

Det finns även ett åsne-reservat, dit vilda åsnor, som finns i mängder på Aruba tas, för att de inte ska bli dödade av bilar eller hundar. Väldigt trevligt om du reser med barn!

Kapellet Alto Vista är ett litet katolskt kapell som fått smeknamnet “pilgrimarnas kyrka”, och som byggdes år 1952. På samma plats har det dock funnits ett kapell sedan år 1750, då en missionär från Venezuela vid namn Domingo Silvestre byggde det första kapellet här. Kapellet har en klar gul färg, och passar väldigt bra in med omgivningen, och känns därför verkligen som ett karibiskt kapell, vilket annars kan vara svårt att hitta. Här påbörjades arbetet med att konvertera indianerna som tidigare bodde på Aruba till kristendomen, vilket gjort platsen till en viktig plats i Arubas historia.

De bästa stränderna på Aruba är dock bland annat

Baby Beach – en mycket långgrund strand, där vattnet aldrig blir särskilt djupt, vilket gett stranden dess namn. Jättebra strand för snorkling!
Eagle Beach – tillhör enligt väldigt många de 10 bästa stränderna i världen.
Hadikurari Beach, som även kallas Fisherman’s Huts. Jättebra för surfare, och här hålls även världsmästerskapen i vindsurfning, High Winds Pro AM windsurfing world championship, varje år i juni.
Palm Beach – en mycket lugn strand som är perfekt för dig som bara vill sola och bada och simma lite.
Renaissance Island – en privat ö, som endast de som bor på hotellet Renaissance Resort and Casino kan använda. Mycket fin!
Boca Catalina- ett perfekt ställe för dig som vill snorkla. Här finns även massor av fisk som är roliga att titta på när man snorklar!
Boca Grandi-perfekt för dig som vill ägna dig åt lite tuffare vattensporter. Passar dock inte dig som vill bada och simma.

Arubas historia

Arubas första invånare kom till ön från Venezuela, och var indianer, som flydde Venezuela för att undvika attacker från andra indianstammar. Man tror att de första indianerna kom till Aruba redan år 1000 eller däromkring, så ön har absolut varit bebodd länge.

Europeerna kom till Aruba för första gången i augusti år 1499, då Amerigo Vespucci and Alonso de Ojeda ”hittade” ön. Efter detta var Aruba en spansk koloni i mer än ett århundrade, men 1636 blev Aruba holländskt, något ön alltså är än idag, om än i en autonom form.

Flygresor till Aruba

De vanligaste sätten att ta sig till Aruba är att göra det antingen via båt, i regel via kryssningsfartyg, eller via flyg. Den enda flygplatsen på ön heter Reina Beatrix International Airport och ligger på den västra sidan av ön. De flesta flyg som anländer till Aruba kommer från USA, men det går även flyg från bland annat Holland, England och andra europeiska länder till Aruba. Dessutom har ön goda flygförbindelser med Curacao och Venezuela, så vill du kombinera dina flygresor till Aruba med resor till dessa länder, är det en alldeles utmärkt ide.

Att ta sig runt på Aruba

Taxi är det vanligaste sättet att förflytta sig på Aruba, och taxibilar är lätta att få tag på både på flygplatsen och rking-hotellen.

Många turister väljer även att hyra bil, men detta är främst ett alternativ om du vet vad du vill göra, och vet att du kommer att behöva en bil. Aruba är nämligen så litet att man lätt kan se det mesta, och ta sig till de flesta aktiviteterna även utan bil, så för turister som enbart stannar i turistområdena kan detta vara bortkastade pengar.

Det går även en buss, som kallas Arubus, som är billig och bra, och ett utmärkt sätt att se Aruba på.

Flygresor Aruba Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *