Billiga flygresor Gran Canaria, Spanien

Gran Canaria erbjuder både vackra bergslandskap, vackra sandstränder och små idylliska byar. På ön finns det stora möjligheter för alla att få en lyckad semester. Det finns många olika sporter. Du kan se vulkanen utgrävningar, gå på berget vandring, shoppa eller ta i någon av de lokala marknaderna. Har du mer lust att koppla av på stranden, Gran Canaria är omgiven av de vackraste sandstränder. Naturligtvis är det också här att många vattensporter verksamhet tillgänglig.

Gran Canaria – Kanarieöarna

Gran Canaria är en av de 7 Kanarieöarna och ligger utanför Afrikas nordvästra kust. Det är bara den tredje största ön i skärgården med en yta på 1532 km2. Ögruppen ligger i en subtropisk klimatzon och medeltemperaturen ligger runt 22 grader året runt.

Gran Canaria, runt. 800.000 invånare, varav nästan hälften bor i Las Palmas, den största staden på ön. Kanarieöarna omfattas Spanien och talade spanska. Invånarna är katoliker och är kända för deras stora gästfrihet.

flygresor-gran-canaria-spanien

Gran Canaria har en mängd erfarenheter och möjligheter är du i norr, en resa till den moderna staden Las Palmas är ett måste. Calle de los BALCONS i Las Palmas är väl värt ett besök. Gatan präglas av de många vackra balkonger på Kanarieöarna stil. På samma gata är Las Palmas på Museum of Modern Art, som har varierande utställningar.

Las Palmas – En vacker stad som har allt

Dessutom är Las Palmas ett imponerande katedralen, som byggdes på 1500-talet. Cathedral pryder många stilar som konstruktion kom att pågå i cirka 350 år. Mitt i Las Palmas hittar du en 3 km lång sandstrand, med de finaste och renaste vatten. Här finns moderna butiker med billiga priser och trevlig restaurang där serveras spanska mat.

Strax söder om Las Palmas är den gamla vulkanen Bandama, som du kan se bortom ön och i den tjocka skogen. Det finns också en möjlighet att följa en stig ner till slagg, som är 574 meter hög och 1200 meter i diameter och 220 m djup. Typ av nordøen är mycket vacker med grönskande berg och bananodlingar, som du även kan ta en titt över.

Historia och kultur på Gran Canaria

Är du den historia och kultur, är en terroristorganisation av de vackraste städer fyllda med historia i form av bevarade husen från den kanariska kolonialstil. Northwest of Terror och ut ur staden ligger Guia Guanche-håligheter, Genobio de Valeron, som grottor som ristade och används för skörden. Det finns över 300 grottor och i synnerhet en tydlig vision.

Mitten av ön är ett stort skogsområde, som består av kanariska tallar, sk Tamadaba tallskog. Skogen ligger på en höjd av 1300 meter och den stora tallar kan vara upp till 60 m hög. Skogen är en upplevelse i sig, men utsikterna sedan, och förutom det stora blå havet och steniga landskapet är minnesvärd.

På södra ön finns flera vackra stränder och städer omgivna av färgglada blommor och palmer. Här är Puerto Rico, värt ett besök, en vacker by, som ligger upp till bergen. Staden har barnvänliga stränder, en stor vacker hamn och båtliv verksamhet. Inte långt därifrån Maspalomas, som i sig utgör en liten öken, med sand som blåst in från Afrika. Här får du ett gott intryck av den närbelägna Sahara öknen.

Flygresor Gran Canaria Spanien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *