Billiga flygresor Kapstaden och Johannesburg

Alla länder i världen uppvisar regionala skillnader, men Sydafrika, som sträcker sig från flodhästarna vid Limpopofloden till pingvinerna som vaggar på Kap, toppar nog listan. Landet skryter med att ligga på den södra delen av världens mest episka kontinent, med flera naturtyper att välja mellan än vad fotograferna ens orkar fotografera. Här finns den ödsliga öknen Kalahari,

Namakwas vårsymfoni av vilda blommor, det magiska Table Mountain och Cape Point. Här finns Krugers Nationalpark med ett enormt djurliv som täcker savannen, och kör du genom östra delen av Landet ser du att i Lesotho, i Drakensberg, KwaZulu-Natal och i Simangalisos våtmarksområde finns det mängder med olika ekosystem.

flygresor-kapstaden-och-johannesburg

Uteliv

Om du är intresserad av en annan typ av vilt liv, går du till nattklubbarna som ligger utmed häftiga Long Street i Kapstaden, eller provar det hembryggda ölet i en shebeen (en olicensierad bar). När det sedan är dags att fundera över alla upplevelser, så gör det över en middag med skaldjur på Garden Route, en curry i Durbans Indiska område, över en Cape Malayrätt, eller varför inte över en braai (grillkväll) i det vilda – tillsammans med en flaska Pinotagevin som tillverkas här i den äldsta vinindustrin utanför Europa.

Naturligtvis är det omöjligt för en besökare till Sydafrika att förbli omedveten om det faktum att trots den ökande gruppen av ”svarta diamanter” (den svarta medelklassen), kvarstår rasojämlikheterna här. Svarta och färgade områden står inför stora problem såsom HIV och främlingsfientliga spänningar som orsakas av ekonomiska flyktingar från närliggande länder.

Trevliga sydafrikaner

Oavsett dessa problem, är sydafrikaner några av de mest positiva, välkomnande och humoristiska människor som du kan stöta på. Det gäller bönder på landsbygden i norr som ber dig köra säkert på deras grusvägar till barn i Khayelitsha som önskar dig molo (God morgon på xhosa), En annan förenanden egenskap i detta mångskiftande land är att överallt dit man kommer, i gallerior, i minibussar och taxibilar, i pubar på landet och i shebeens, så diskuteras två saker:

FIFA World Cup 2010 i fotboll och de senaste politiska händelserna. De flesta tror att uppdraget som värd för fotbolls-VM kommer att bli ett lika stort ögonblick för Sydafrika som Rugby World Cuptriumferna landet fick år 1995 och 2007.

Flygresor Kapstaden och Johannesburg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *