Billiga flygresor till Caracas, Isla de Margarita, Mérida och Porlamar

Venezuela är på många sätt ett av de mindre kända resmålen i Sydamerika, men i takt med att allt fler svenskar letar efter mer ovanliga reseupplevelser som ett alternativ till charterresor och liknande, har även flygresor till Venezuela och andra mindre turisttäta länder i regionen ökat i ppopularitet

Och sanningen är faktiskt att trots Venezuela främst blivit känd för sin färgstarka ledare Hugo Chávez och hans uttalanden, olja samt vackra skönhetsmissar, har en hel del att erbjuda turister också, fast man kanske inte kan tro det. Venezuela är nämligen ett mycket mångsidigt land, som passar perfekt för den som inte vill turista där alla andra spenderar sin semester.

Olja och bergstoppar i Venezuela

I landet finns bland annat bergstoppar i form av Anderna, den längsta karibiska kusten i hela världen, många fina öar, med klarblått vatten runt omkring, delar av Amazonas och en vacker savann, så oavsett vilken form av landskap som lockar mest, kan du hitta detta i Venezuela.

flygresor-caracas-venezuela-reseguide

I Venezuela ligger även världens högsta vattenfall Salto Ángel, som är 979 m högt och ligger i Parque Nacional Canaima, och det finns goda möjligheter till att utöva alla tänkbara sorter i landet, inklusive bergsklättring, vandring, snorkling, dykning, surfning, segling med mera. Venezuela är därför ett utmärkt resmål för den som vill vara aktiv på sin semester, och många som bokar flygbiljetter till Venezuela är också så kallade äventyrare eller friluftsintresserade resenärer.

Nationalparker

Du som inte vill vara aktiv på din semester behöver dock inte vara det, det finns goda möjligheter till att ta det lugnt att slappa också, antingen i städerna eller vid de många fina stränderna. Det finns också många fina salsaklubbar, festivaler, restauranger och hantverk i landet, för att bara nämna några saker som turister brukar uppskatta, så visst finns det något för alla smaker i Venezuela.

Allmänt om Venezuela som land

Venezuelas grannländer är Colombia i väst, Guyana i öst och Brasilien söderut. Landet har flera stora öar samt över 600 öar totalt, samt en kust som är 2 800 km lång. Totalt har landet närmare 30 miljoner invånare och leds av president Hugo Chávez. Totalt består Venezuela av 23 olika delstater, men merparten av invånarna bor i städer, framför allt i norra Venezuela och i huvudstaden Caracas.

Venezuela har olja, och är sedan 1900-talets början en av världens ledande exportörer av olja, något som gjort landet relativt välbärgat i förhållande till andra latinamerikanska länder.

Venezuelas historia

Nuvarande Venezuela blev en spansk koloni år 1522, efter att spanjorerna krigat mot urbefolkningen i landet. Venezuela var dock den första spanska kolonin som utropade sig som självständigt, detta gjorde man nämligen redan år 1811, dock skulle det dröja ända fram till 1830 innan landet var helt självständigt.

Under 1800-talet var det väldigt turbulent i Venezuela, men sedan 1958 har landet varit demokratiskt. År 1999 skedde dock den så kallade ”bolivariska revolutionen” i Venezuela, då dem före detta yrkesmilitären Hugo Chávez valdes till president.

Under 1980-talet befann sig Venezuela i en djup ekonomisk kris, men under 1990-talet och 2000-talet återhämtade sig Venezuelas ekonomi igen. Dock har ekonomin i landet påverkats även av lågkonjunkturen som började år 2008.

Flygresor till Venezuela

Svenska medborgare kan besöka Venezuela utan visum i upp till 90 dagar. Du kan därför kombinera dina flygresor till Venezuela med resor i övriga Sydamerika eller bara åka hit.

Den största flygplatsen i landet heter Simon Bolivar International Airport, och kallas av lokalbefolkningen även Maiquetia airport. Simon Bolivar International Airport ligger i staten Vargas, ca. 30 minuters buss- eller bilresa från Caracas. Det går många bussar in till Caracas från flygplatsen, men detär även möjligt att ta taxi. De flesta flyg som anländer till Simon Bolivar International Airport är utrikesflyg, men även vissa inrikesflyg, till Maracaibo och Valencia förekommer.

Det går även att ta sig till Venezuela via bil eller buss, då Venezuela har vägförbindelser med grannländerna Colombia och Brasilien. Dock är detta inte ett särskilt bekvämt alternativ för de flesta turister, då det finns begränsat med gränsövergångar och kontrollerna av alla som passerar via dem är mycket omfattande.

Ta sig runt i Venezuela

Det finns endast två sätt att ta sig runt i Venezuela, om man inte räknar med inrikesflygen till Maracaibo och Valencia, och det är via bil eller buss, då Venezuela inte har tåg. Det går att hyra bilar för dig som vill det, men tänk alltid på att ha ditt pass med dig när du reser, då det är lag på detta i Venezuela och vägkontroller av militär är vanliga.

Olika destinationer i Venezuela

Många som bokar flygbiljetter till Venezuela och flygresor till Venezuela besöker givetvis Venezuelas huvudstad Caracas, som är en av de mest moderna städerna i hela Sydamerika. Men det finns faktiskt mycket annat att se i Venezuela också. Några populära destinationer för turister i landet är bland annat:

Coro – som var Venezuelas första huvudstad, och som därför bär starka spår av kolonialtiden i Venezuela. Kulturarvsmärkt av UNESCO.

Maracaibo – den näst största staden i landet.

Mérida – en oerhört vacker och charming universitetsstad som ligger i Anderna. Perfekt destination för den som vill ägna sig åt utomhusaktiviteter och friluftsliv.

Puerto La Cruz – perfekt stad för den som vill besöka de karibiska stränderna i östra Venezuela.

Margarita Island – en oerhört charming och vacker ö, som det bland annat gått charterflyg och direktflyg till från Sverige tidigare. En perfekt destination för en solsemester!

Sevärdheter i Venezuela

Många av sevärdheterna i Venezuela är naturfenomen, bland annat Sydamerikas näst längsta flod Orinoco och världens högsta vattenfall Salto Ángel. Missa inte heller regnskogen Amazonas om du befinner dig i landet en längre tid (detta är nämligen ganska tidskrävande).

Annars ligger de flesta mest kända sevärdheterna i huvudstaden Caracas, så som:

La Plaza Bolivar
Museo de Arte Colonial
Parque del Este
Museo Bolivariano
Bra att veta om Venezuela

Spanska är det officiella språket i Venezuela och lokalbefolkningen kan sällan andra språk, ens engelska. Lär dig därför gärna lite spanska innan din resa eller ta åtminstone med dig ett lexikon.

Brottslighet, även grov sådan, är vanligt förekommande i Venezuela och du bör därför vara försiktig när du kommer i kontakt med människor du inte känner. Boka flygresa till Venezuela och njut av en fantastisk semester.

Flygresor Caracas Venezuela Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *