Billiga flygresor till Tokyo

Tokyo är en enorm stad, och beroende på vem du pratar med, den största staden i världen. Den består av 23 olika innerstäder, 26 förorter, 5 städer, 8 byar (Mura), över 300 öar, 2 stora ökedjor, och diverse andra delar. Tokyo har varit huvudstad i Japan sedan år 1868 då den ersatte den gamla huvudstaden Kyoto (strax norr om Osaka, den näst största staden i Japan). Tokyo hette Edo innan den blev huvudstad.

Större Tokyo är 618 kvadratkilometer stort och hem till mer än 17 miljoner människor dagtid och 12 miljoner på natten. Detta innebär att 5 miljoner människor pendlar till och från arbetet från de yttre städerna dagligen.

flygresor-tokyo-japan-reseguide

Elektronik i Tokyo

Akihabara har den största koncentrationen av elektronikaffärer i världen. Det finns bra erbjudanden att hitta. De flesta butiker har engelsktalande personal. Utländska besökare kan få återbetalning för betald skatt. Kom ihåg att ta med pass som bevis på att du inte bor i Japan.

Asakusa är känd för sina tempel och pagoder. Över floden kan du se Asahi Beer-byggnaden, den kubformade svarta byggnaden med guldsymbolen på toppen. Den maskliknande saken i guld kallas vanligtvis för ”skit”. Njut av utsikten, men om du vill dricka något och äta lite mat finns en restaurang på bottenvåningen i samma byggnad.

Shopping i Tokyo

Ginza har fantastiska shoppingmöjligheter till lika fantastiska priser. Det är en mycket hårt trafikerad plats. Apples första butik ligger i Ginza. Denna Mac Store har engelsktalande personal och är fyra våningar hög. Om du inte ser några priser i en butiks skyltfönster och bara klistermärken för Visa, MasterCard och andra kreditkortsföretag på väggen bredvid ingången, kan du räkna med att betala en enorm summa för vad affären erbjuder.

Harajuku Takeshita-dori är en gymnasieflickas drömgata. Med billigt mode och söta crêpes gjorda i japansk stil. För att uppleva andra sidan av skalan, fortsätt till Omotesando, med butiker som Armani, DKNY, Jean-Paul Gaultier och Christian Dior för att nämna några.

Nattliv Tokyo

Roppongi är centrum för nattlivet för turister, med människor från hela världen på samma gator i jakt på underhållning och spänning. Denna del av Tokyo sover aldrig.

Shibuya ligger norr om centrum och har helgedomar och trendiga butiker. Med neon, trafik, och enorma TV-skärmar, liknar det New Yorks Times Square. Glöm inte att besöka huvudgatan precis över gatukorsningen i Shibuya (världens mest trafikerade övergångsställe). God mat väntar besökarna som tar sig till Izakaya.

Tunnelbana Tokyo

För att ta sig från ena änden till den andra, är det bästa du kan göra att använda tunnelbanesystemet. Även om det tar lite tid att vänja sig vid det, är det i särklass det snabbaste och billigaste sättet att ta sig runt. Alla linjer har en bokstav, och alla stationer har ett nummer.

Bland de höjdpunkter du inte får missa i Tokyo finns: Sony-byggnaden i Ginza, det kejserliga palatset, templen i Asakusa, Shinjuku Gyoen-park i Shinjuku, Meiji Shrine, det heliga berget Fuji i gryningen, främst synlig under vintern.

En bra plats att beskåda berget är från toppen av regeringensbyggnaden i Shinjuku. Tsukiji Fiskmarknad är även den värd ett besök. Var där 07.00 senast för att inte missa fiskhandlarnas auktion.

Flygresor till Tokyo Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *