Billiga flygresor till USA

USA är ett enormt stort land, som består av hela 48 olika delstater på fastlandet, samt Hawaii, som ligger ute i havet, och Alaska, som gränsar till Kanada. Därför är flyg till USA oerhört efterfrågade, bland väldigt många olika typer av resenärer. Landet är nämligen så mångsidigt att det finns många olika anledningar till att resa dit. För att bara nämna några exempel är New England väldigt intressant historiskt och har en mycket vacker natur, och det finns flera kända storstäder i landet, som t.ex. New York, Los Angeles, Chicago, Seattle, Miami och så vidare. Det finns även många mycket intressanta och ovanliga platser i södra USA, som t.ex. New Orleans och Atlanta, samt fantastiska stränder i både Kalifornien och Florida.

Oavsett vad du gillar på din semester, finns det något för dig i USA

De flesta som väljer att resa till USA, väljer dock av ren slentrian flyg till New York, för att sedan försöka pussla ihop något sätt att ta sig vidare till den destination där man i slutändan vill hamna. Detta är dock ganska onödigt, det finns nämligen flera direktflyg till de flesta stora städer i USA även från Europa, och om inte annat, kan man även ta ett inrikesflyg i USA för att ta sig vidare flygvägen. Därför lönar det sig i regel att redan från början när man ska resa, leta efter flyg till Los Angeles, flyg till Atlanta, flyg till Chicago, eller vart det nu är man är sugen på att åka. Krångla med andra ord inte till det i onödan genom att blanda in New York!

Vädret i USA

Vädret i USA skiljer sig en hel del åt, både beroende på årstiderna och på det geografiska läget. New York och Los Angeles har t.ex. inte alls samma klimat. Det är därför viktigt att du planerar din resa med det lokala vädret i åtanke, för att din semester ska bli så lyckad som möjligt. De flesta amerikanska delstater har väderskillnader enligt de fyra årstiderna; vår, sommar, höst och vinter, men inte alla. I regel har varje delstat även en högsäsong, och ofta är det billigare att resa dit under lågsäsong med flyg. Även med tanke på detta kan det därför vara bra att ha koll på vädret och säsongerna på plats, det kan nämligen göra att du sparar en bra slant också!

flygresor-usa-reseguide

Att ta sig runt i USA

Det finns flera lågprisflygbolag i USA, bland annat Southwest, AirTran, Spirit Airlines och Jet Blue. Det går därför att hitta mycket förmånliga flygbiljetter inom USA, men ofta är det smart att boka dem i god tid, då de billigaste biljetterna ofta säljer slut snabbt.

Många väljer även att bila i USA. Det finns massvis av olika biluthyrningsföretag att välja mellan, inklusive internationellt kända kedjor som Hertz och Budget, men även lokala kedjor som AA Rent-A Car, Payless, Dollar och Thrifty. Alla dessa företag har olika specialiteter och det finns bilar i massvis med olika prisklasser att få tag på. För att få hjälp med biluthyrning, prata med någon på flygplatsen när du anländer, då alla stora flygplatser i USA har stora nav för hyrbilar.

Route 66 är en klassisk resväg för både bil- och USA-älskare, och rekommenderas starkt för den som vill bila igenom flera delstater! Det går även att ta sig runt i USA via buss, dock är detta inte lika trevligt som att bila själv eller lika snabbt som att flyga. Det finns dock även bussföretag i olika prisklasser, så man kan välja på allt från lyxbussar till billiga sådana.

Det går även tåg från olika städer till andra större städer. Dock har inte alla amerikanska städer tågförbindelser med varandra, så kontrollera alltid att den förbindelsen du är intresserad av, verkligen finns, innan du ger dig iväg.

Populära destinationer och resmål i USA

Här kommer en kort översikt av några av de mest populära destinationerna bland dem som tar flyg till USA:

Flyg New York

New York är en av de mest mytomspunna städerna i hela världen där det finns massvis med sevärdheter, från Frihetsgudinnan till massvis av världsberömda museer, skyskrapan Empire State Building, den vackra parken Central Park, musikaldistriktet Broadway, Times Square, den enorma sportarenan Madison Square Garden och massvis med ställen för shopping. I New York finns nämligen både shopping och restauranger, barer samt nattklubbar i allra högsta och bästa världsklass.

flygresor-new-york-usa

Flyg Los Angeles

Filmindustrins centrum, där bland annat Hollywood och flera stora filmstudios (som man kan besöka som turist) ligger. Här finns även flera berömda shoppingdistrikt, som bland annat Rodeo Drive, flera fina stränder, som Malibu och Venice Beach, samt den stora sportarenan Staples Center, där många enorma evenemang anordnas regelbundet.

Flyg San Francisco

Den vackra staden, som ser mycket ovanlig ut, och där man bäst förflyttar sig med de fina spårvagnarna upp för kullarna. Här ligger bland annat den vackra och välkända bron Golden Gate Bridge, kulturcentret The San Francisco Conservatory of Music, där massvis med konserter hålls varje år, och de flesta av dem kan man faktiskt gå på gratis! I San Francisco ligger även ett mycket fint och intressant China Town, en kinesisk stadsdel, som är mycket populär bland besökare.

Flyg Orlando

Här ligger bland annat en av de största Disney-nöjesparkerna i hela världen, en mycket vacker park som heter Harry P. Leu Gardens, samt mycket annat, som är värt att besöka om man befinner sig i det vackra och varma Florida. I närheten av Orlando ligger även flera andra intressanta städer och platser som många som reser hit besöker samtidigt, bland annat Miami, Fort Lauderdale och Key West.

Flyg Las Vegas

Syndens stad, där du hittar allt: casinon, underhållning i form av så väl olika konserter och shower, massvis med matbuffeer, lyxiga butiker och helt fantastiska nattklubbar. Ett måste för den som verkligen vill uppleva något annorlunda!

Flyg Seattle

Den lite lugnare, och vackra staden på USAs västkust, där bland annat det berömda tornet Space Needle, med ett mycket annorlunda utseende ligger. Ett lite mer otippat val för de flesta svenskar, men de som besöker staden brukar älska den!

Flyg Washington DC

USA:s huvudstad, där sevärdheterna är många, och ligger mycket nära varandra. Några av de mest kända sevärdheterna i staden är bland annat Vita Huset, Capitol Hill, många kända museer, som ett NASA-museum, konstmuseer, historiska museer, statyer och monument som Abraham Lincoln Memorial samt flera andra historiska sevärdheter, som byggts sedan staden blev landets huvudstad.

flygresor-mount-rushmore-usa

Bra att veta

I USA ger man alltid dricks, på de flesta ställen. Mellan 15-20 % anses vara en bra summa i dricks, och du kan förvänta dig sura miner om du lämnar mindre summor än så i dricks.

Det finns massvis med hotell, i de flesta budgetklasser runt om i USA. Endast i New York kan det emellanåt vara lite svårare att hitta hotellrum om man är ute i sista minuten.

Även när det gäller det mesta annars finns det många budgetalternativ, då det finns många med låga inkomster i USA. Så det går att resa runt i landet på en liten budget, bara man anstränger sig lite för att hitta budgetalternativen, eller gör research i förhand innan man beger sig iväg.

Säkerhetskontrollerna är omfattande när man anländer till USA, och man bör därför förvänta sig att frågor kommer att ställas av tulltjänstemännen när man anländer. De flesta stöter dock inte på några större problem, bara man är ärlig och svarar på frågorna som ställs på ett respektfullt sätt.

Visum och pass

Ditt pass måste gälla i 6 månader efter att din resa till USA avslutas när du reser till USA. Om du bara ska ta flyg New York över en långhelg behövs inget visum. Många svenskar som besöker USA kan besöka landet utan ett visum, detta gäller dock inte personer som har för avsikt att arbeta i landet, eller som blivit nekade inträde till landet tidigare, eller som haft problem med tidigare amerikanska visum. Du kan endast stanna i USA i högst 90 dagar när du reser till landet utan ett visum.

Flygresor USA Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *