Billiga flygresor till Koh Samui Thailand

För många människor är Phuket förstavalet i Thailand när det handlar om att välja semesterresmål. Det ska dock sägas att landets tredje största ö de senaste åren fått ordentligt momentum som utmanare. Koh Samui är klart mindre exploaterad än Phuket, även om ön har såväl en egen internationell flygplats som en 18-håls golfbana.

Koh Samui är en mycket vacker ö; även om benämningen “paradisisk” vid det här laget är aningen uttjatad, såväl som att det skiljer sig från person till person, erbjuder Koh Samui mycket av vad som normalt innefattas i paradis-konceptet: praktiskt taget perfekta stränder med kristallklart vatten, miljoner av kokosnötspalmer samt tropiska skogar med naturliga vattenfall.

flygresor-koh-samui-reseguide

Med andra ord finns det mesta att tillgå på en och samma ö, från orörda, folktomma stränder till förstklassiga, moderna lyxresorter och hotell (för sådana skall väl paradiset också ha, eller?). Innan turisterna började besöka ön var Koh Samui praktiskt taget bara ett enda stort kokosnötsplantage.

Chaweng & Lamai — Lyxigt & skandinaviskt

Du har säkert redan hört talas om Chaweng — den största, mest pretentiösa och beryktade av Koh Samuis stränder — dock vare sig den vackraste eller renaste. Är du ute efter 24 timmars fest, liv och rörelse, äventyrliga strandaktiviteter, förstklassiga restauranger med mat från hela världen, samt luxuösa hotell och sparesorter, då är det inte mycket att vela om innan du väljer Chaweng — du kommer inte bli missnöjd. Också vad beträffar flådiga fastighetsprojekt så poppar de upp som svampar kring Chaweng.

Koh Samuis näst populäraste strand är Lamai. Här finns mycket av det som också finns på Chaweng, men i mindre omfattning. Kanske är det en av anledningarna till att fler och fler skandinaver och tyskar har börjat välja Lamai. De mesta faciliteter finns nära till hands — dessutom till aningen lägre priser.

Big Buddha & Natien — Gyllene & allra bäst

Big Buddha Beach, eller rättare sagt Bangrak, stoltserar med att vara en av de mest besökta stränderna på Koh Samui genom att den 12 meter höga Stora Buddhan i guld — en av öns största attraktioner — är placerad intill templet Wat Phra Yai som är beläget här. Big Buddha Beach är lokaliserad på öns mest nordliga spets. Trots att det finns ett par riktigt avslappnade bungalow-byar där man kan välja att bo, är stränderna och vattenkvaliteten här inte riktig av samma klass som densamma vid Chaweng eller Lamai.

Med hänsyn tagen till så många aspekter som möjligt, är den kanske vackraste stranden på Koh Samui den som är belägen på den mest sydostliga delen av ön, nämligen Natien Beach. Eftersom antalet resort- och hotellkomplex här fortfarande är ytterst begränsat, är stranden mycket mer privat, intim och orörd än de flesta andra stränderna på Koh Samui.

Skulle vi våga oss på att utpeka den bästa stranden på Koh Samui faller därför valet utan tvekan på Natien Beach.

Flygresor Koh Samui Thailand Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *