Fotbollsresor till England

Ta en fotbollsresa till England

Fotbollsresor är populärare än någonsin faktiskt. Det är en härlig upplevelse att se ett riktigt bra fotbollslag spela, så inget konstigt med det alls. England har länge varit svenskarnas favoritland vad gäller fotboll och fotbollsresor dit är absolut mest populärt såklart. Zlatan hjälpte till att höja ribban i England för denna typ av resor, men det har länge varit aktuellt med resor och fotboll hit.

Populära lag att se vid en fotbollsresa är: Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool och Tottenham. Alla är klassiska lag i Premier League. Det går självklart resor till de övriga lagen, men det är dessa här ovan som dominerar resandet och fotboll när det kommer till England. Det finns flera företag som säljer fotbollsbiljetter till engelsk fotboll.

Fakta England

United Kingdom även kallat England eller Storbritannien är det land som en gång styrde nästan hela världen för ett sekel sedan. Den härligheten kan ha gått förlorade, men människor är fortfarande stolta över sitt land och arv. Det har kommit en lång väg från en kolonialriket till en medlem i EU. Landet består huvudsakligen av England, Skottland, Wales och Nordirland. Landet är fullt av vacker natur och energiska städer.

Fotbollsresor till Englands

Huvudstaden i Storbritannien är London. Det är hit som de flesta fotbollsresor England går. En stad bortom jämförelse, representerar sig själv som en symbol för mångfald med människor från olika raser, trosuppfattningar och alla samhällsklasser i dess kultur. Det är också hem för många arkitektoniska underverk och ett av dem är London Bridge.

Medan York och Durham manifesterar det historiska är Liverpool och Newcastle är moderna industriella underverk. Inte att glömma den vackra Lake District och Edinburg fortfarande lockar människor från hela världen.

Befolkning, språk och läge?

Befolkningen är cirka 61 miljoner och det officiella språket är engelska. Andra regionala språk talade är walesiska, skotsk Gaelic, och irländska etc.

Geografiskt läge

Den ligger i västra Europa och består av öar, inklusive den norra en sjättedel av Irland. Det är 22 miles från Frankrikes gräns och förenas av en tunnel under havet. Terrängen är mestadels lågland och låga berg.

Klimat på fotbollsresor England?

Den har ett milt klimat men massor av regn med ungefär hälften av åren är mulet. Den lägsta temperaturen går aldrig under -15 ° C (5 ° F) och på sommaren den genomsnittliga maximala är 34 ° C (93,2 ° F). Det blir också snö på vintern och tidig vår.

Lokala sedvänjor:

Ett handslag är brukligt när man möter någon för första gången. När du besöker någons hus är en liten gåva som blommor eller choklad brukligt. Väntar tills alla serveras maten innan man äter är också en av de etiketterna. Dricks är vanligen 10-15% på hotell, restauranger och taxi. Rökning och rökfria områden är tydligt avgränsade och bör därför åtlydas.

Platser att besöka i England

London – Buckingham Palace, Hampton Court Palace, Kensington Palace, Whitehall Palace och Tower of London
Skottland – Den Bannockburn Heritage Centre och Ben Lawers Berg
Wales – Aberdulais Falls, King Arthur’s Labyrinth, Dolaucothi Gold Mines, Great Orme Mines, Portmeirion Village, Rhossili naturum, Taff Valley Activity Centre och TechinQuest

Flygresor

Med flyg – Det inhemska flygbolaget är British Airways, som också ansluter nästan alla stora världen destinationer. Nästan alla flygbolag ansluter till Storbritannien genom London som är navet för alla internationella flygningar mellan öst till väst och väst till öst. Heathrow och Gatwick är också internationella flygplatser i London.

Fotbollsresor till England

Lämna en kommentar