Flygresor Kos Grekland Reseguide

Billiga flygresor till Kos

Som en av de berömda grekiska Tolvöarna är Kos den andra största ön i övergripande storlek och befolkning efter Rhodos, som ligger direkt söderut. Kos är mycket populärt och om man ser förbi de större orterna och strandnära hotellkomplexen, så tenderar denna ö att vara lite mindre kommersiell.

Turister som tar sin semester på Kos kommer att kunna njuta av en rad attraktioner och aktiviteter, som sträcker sig från fantastiska stränder och avskilda vikar, till livliga barer, cykel- och vandringsleder genom landskapet och en del intressanta arkeologiska platser, inklusive 1400-tals slottet Riddarnas borg. Kos stad är öns huvudstad och är den bästa platsen för att få turistinformation. Den kommunala turistbyrån ligger nära vattnet på Vasileos Georgiou och bredvid Atki Miaouli.

flygresor-kos-grekland-reseguide

Sandstränder på Kos

Stränderna på Kos är verkligen den främsta anledningen till att så många turister lockas till denna vackra ö varje sommar. Vart du än bor på Kos är du garanterad att bara ha ett mycket kort avstånd till en handfull stränder. Ett antal av de bästa sandstränder finns runt Kefalosbukten, med de mest tilltalande är Paradise Beach och Langada Beach. Den västra sidan av Kefalosbukten domineras av de hotellkomplex som omger Agios Stefanos Beach. Drygt 40 km till sydväst om Kos stad kan Kamari Beach också vara av intresse. Här erbjuds det en lång rad boenden och massor av vattensporter att prova på.

Sevärdheter Kos

Det finns ett antal utmärkta sightseeing möjligheter på Kos, om du klarar av att dra dig undan från de inbjudande stränderna. Det färgglada turisttåget är alltid mycket populärt och transporterar sina passagerare runt huvudgatorna i Kos stad och passerar många intressanta sevärdheter längs vägen, såsom det hyllade Hippocrates trädet på Plateia Platanou. För en något mer lugn dag borde man utforska bergsbyarna i Agios Dimitrios, Amaniou, Lagoudi, Zia och Zipari – för att nämna några. Byn Mastihari är också en väldigt lugn och vacker attraktion som lockar med kända sandstränder och den mycket grekiska arkitekturstilen.

Några riktigt gamla byggnader finns på Kos och ger turister en inblick i öns förflutna. Den antika samlingsplatsen Agora är till exempel ett måste. Denna arkeologiska plats ligger inom Kos stad, precis som mosaiken på Europas hus, och det romerska nymphaeum, som båda ingår i stadens västra utgrävningsplats. Av extrem historisk betydelse är Asklipieion, resterna av en ledande grekisk medicinsk skola, som visar hur viktig Kos var i den medicinska världen – för nästan 2 500 år sedan.

Kos är väl ansluten till Tolvöarna och Joniska öarna genom regelbundna färjor, och många turister väljer att tillbringa en del av sin semester genom att båtluffa. Då kan de uppleva så mycket av den grekiska ö kulturen som möjligt. Relativt nära Kos och med bra förbindelser genom regelbundna färjor är öarna Agathonisi, Kreta, Kalymnos, Leros, Lipsi, Patmos och Rhodos. Var och en erbjuder något helt annat och unikt.

Flygresor Kos Grekland Reseguide

Lämna en kommentar