Flygresor Krabi Thailand Reseguide

Billiga flygresor till Krabi Thailand

Den kompakta lilla fiskebyn Krabi är både provinsens huvudstad och ett viktigt nav för vidare resa till några av regionens mer populära öar och stränder, inklusive Ko Phi Phi, Koh Lanta, Ao Nang, Kling Muang och Laem Phra Nang (Railay Beach).

Transportsystemen är så effektiva att du egentligen inte behöver stanna här, men det är en attraktiv, uppfriskande och grön plats, utbredd utmed den västra stranden av Krabimynningen, med mangroveträsk utmed stränderna i öst, hotande berghällar av kalksten på varje horisont och massor av välkomnande pensionat. Så det är både möjligt och roligt att stanna här och göra dagsutflykter till Krabi stränder, som ligger 45 minuters resa därifrån med båt.

flygresor-krabi-thailand-reseguide

Hotell Krabi

Ett bra sätt att uppskatta staden är att följa de asfalterade gångvägarna som följer floden ner till fiskehamnen, ca 800 meter söder om Tha Cha Fa. Ett antal hotell får sina inkomster av vyerna här, som vetter över flodmynningen och mot den södra gångvägen. Där går gränsen mot den trevliga allmänna Thara Park.

Centrum i Krabi

I centrum av staden kan du inte missa de bisarra skulpturerna av de klumpiga antropomorfa aporna som klänger på trafikljusen vid Thanon Maharat/Soi 10-korsningen. De representerar Krabis förfäder Siamopithecus Oceanus. Dessa förfäder har hittats som 40 miljoner år gamla kvarlevor i en brunkolgruva i södra provinsen och har en enorm betydelse för områdets identitet och historia. Forskare tror att dessa förfäder är några av de allra tidigaste exemplen i världen på den process som skapade människan utifrån apan.

Högsäsong Krabi

Krabi är som populärast och vaknast under högsäsongen som varar från november till februari. Det är en period som officiellt tar sin början i den årliga Krabi Berk Fah Andamanfestivalen, en vecka av festligheter fylld med parader, utomhuskonserter, fisketävlingar, ett tivoli och massor av gatustånd och höjdpunkter på Loy Krathong. Denna nationella festival firas i slutet av oktober eller början av november.

De flesta resenärer viner rakt igenom Krabi, och ser staden som en utgångspunkt för att komma vidare till andra underbara städer – Ko Lanta i söder, Ko Phi Pho til sydväst och Ao Nang, Railay och Tam Phra Nang i väster. Även om Krabi inte står så högt på många resenärers önskelistor, finns det saker som charmar folk nog här, och vänliga människor, god mat och en osedvanligt turistfri tillvaro, som gör det väl värt att stanna över natten.

Flygresor Krabi Thailand Reseguide

Lämna en kommentar