Billiga flygresor till Lissabon i Portugal

Portugals huvudstad är Lissabon (Lisboa på portugisiska), och största stad, och är den västligaste huvudstaden i Europa. Lissabon är beläget i västra delen av Portugal, på Atlantkusten i den punkt där floden Tejo rinner ut i Atlanten. Staden upptar en yta av 84,6 km².

Staden består av 53 församlingar. Det finns flera administrativt definierade städer runt Lissabon, såsom Loures, Amadora och Oeiras, som faktiskt är en del av storstadsområdet Lissabon.

Historia Lissabon

Stadens historiska centrum är byggd på sju kullar, vilket gör vissa av stadens gator är för branta för motorfordon och cyklar, och staden betjänas av tre linbanor och en hiss. Den västra sidan av staden består mestadels av Monsanto Natural Park, en av världens största stadsparker.

Beläget på norra stranden av floden Tejo, finns charmen i Lissabon i dess starka band till det förflutna. Stadens renoverade palats, magnifika kyrkor och ett imponerande slott speglar stadens rika kulturarv.

flygresor-lissabon-reseguide

Dess eklektiska blandning av bostadsområden, kultur och arkitektur gör huvudstaden unik i jämförelse med andra europeiska huvudstäder, och gör den till en fascinerande och omfattande stad att besöka.

Lissabon är en stad på sju kullar, som legenden berättar, med kullerstensbelagda trottoarer och smala gator där det finns en hel del att upptäcka.

Populära platser Lissabon

De mest populära platserna i Lissabon, ligger runt Rossio och Praça do Comercio; Baixa, som ligger på berget runt St George’s Castle; Alfama och Mouraria; och på floden Tejo, Belém.

I Lissabon finns också ett stort antal märkliga museer för forntida och modern konst. Några av dessa är Calouste Gulbenkian Museum, National Museum of Contemporary Art, National Coach Museum, Berardo Museet för modern och samtida konst samt Carmo Archaeolgical Museum.

Men Lissabon är inte bara kultur och historia, Bairro Alto är centrum för nattlivet med olika restauranger och barer där melankolisk traditionell portugisisk musik, Fado, också kan höras.

Shopping Lissabon

När du är trött på sightseeing, finns här väldigt bra shopping. Det största köpcentret på Iberiska halvön, Centro Commercial Colombo, har mycket att erbjuda.

För de som föredrar att handla på lokala marknader, finns det en fascinerande loppmarknad i Campo de Santa Clara. Det bästa sättet att upptäcka Lissabon är att gå vilse i stadens gränder och upp och ner för vägarna. Varje smal gata kommer att berätta en ny historia.

Kolla och jämför flygresor här

Flygresor Lissabon Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *