Billiga flygresor Palma Mallorca

År 1983 blev Palma huvudstad i den då nyinrättade autonoma regionen Balearerna. Sedan dess har den skakat av sig den dammiga provinsialismen från förr och utvecklats till en tillåtande och kosmopolitisk kommersiell kraft på över 300 000 invånare.

Det nya självförtroendet kan tydligt ses i centrum, som är en levande och urban plats med likheter med de större städerna på det spanska fastlandet, och fjärran från de överfulla turistenklaverna som i övrigt finns i resten av området.

Staden Palma

Staden Palma har fortfarande en lång väg att gå, en stor del av Palmas förorter är fortfarande hopplöst tråkiga och ganska förfallna, men i centrum finns det en fantastisk samling livliga shoppingområden, spännande prång och nyrenoverade gamla byggnader, allt omgivet av det som återstår av den gamla stadsmuren och boulevarder.

flygresor-palma-reseguide

Den här stadsbilden får de centrala delarna av Palma att uppmärksamma sig själv mer än havet, även om dess hamn, nu satt i karantän av den stora motorvägen, alltid har varit stadens ekonomiska livlina.

Faktum är att sett från Havet är Palma särskilt vacker och imponerande, med den stora merparten av katedralen som reser sig ovan den gamla staden, och resterna av de medeltida murarna.

Historia Palma

I dessa murar finns en stor del av stadens och öns historia inkapslad: det moriska styret från nionde till trettonde århundradet, återerövringen av Jaume I av Aragonien och den enorma välståndsutvecklingen som framträdde under fjortonhundratalet när staden fungerade som den viktigaste hamnen mellan Europa och Afrika.

Mallorcas enorma internationella flygplats ligger elva kilometer öster om Palma, strax utanför badorten Ca´n Pastilla. Den har en enorm terminal som hanterar såväl reguljär- som charterflyg med separata våningar för ankomster och avgångar.

Flygplats Mallorca

I entrén ligger en flottilj av diskar för biluthyrning inträngda vid bagagekarusellerna. Bortom finns den viktiga ankomsthallen, där det ligger bankomater och valutakontor liksom en lokal turistbyrå som levererar kollektivtrafikens tidtabeller, kartor och listor på boende och hotell.

Flygplatsen på Mallorca är förenad med staden och Palmabuktens semesterorter genom en motorled (Autopista), som skuggar strandlinjen från s´Arenal i Öster till semesterorten Magaluf i väster. Det billigaste sättet att nå Palma från flygplatsen är med buss #1, som avgår varje kvart från huvudentrén i terminalbyggnaden, precis bakom taxistationen.

Den går till Placa de España, på norra sidan av centrum. En taxiresa från flygplatsen till centrum kostar ungefär 20 Euro. Priserna är kontrollerade och en förteckning över alla de biljettpriser som finns på ön går att få från, eller visas i fönstret på, den regionala turistbyrån i ankomsthallen.

Flygresor Palma Mallorca Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *