Billiga flygresor till Mauritius

Mauritius är ett riktigt drömresmål för många, och det är inte särskilt konstigt. Mauritius är nämligen en mycket charmig och ovanlig multikulturell ö, som är bedårande vacker och ett mycket härligt resmål.

Idag går det även fler direktflyg till Mauritius än någonsin tidigare, så att boka flygbiljetter till Mauritius har blivit lättare och billigare än någonsin tidigare. Så om du också drömt om flygresor till Mauritius, bör du försöka göra dina drömmar till verklighet och boka ett flyg till Mauritius så snart som möjligt. Tiden har aldrig någonsin tidigare varit lika gynnsam för detta!

Allmänt om Mauritius

Mauritius ligger i den Indiska Oceanen, öster om Madagascar och sydöst in Seycellerna. Även öarna Rodrigues Island, Agalega öarna samt Cargados Garayos öarna tillhör Mauritius utöver huvudön, som heter Mauritius. Det officiella språket på Mauritius är engelska, men många använder hellre franska, eller creole, som är det lokala språket.

flygresor-mauritius-reseguide

Mauritius historia

Den äldsta informationen man ha rom Mauritius är att ön upptäcktes av arabiska sjömän på 800-talet e.Kr, men man vet inte när exakt. Då var ön obebodd och täckt av en mycket tjock skog, vilket gjorde att dessa sjömän inte ville bosätta sig där. Sedan upptäcktes ön igen av en portugisisk sjöfarare vid namn Fernandez Pereira år 1505, men inte heller portugiserna bestämde sig för att göra något mer med ön. De första som faktiskt utvecklade ön var istället holländarna, som tog över ön år 1598. De grundade bland annat den första staden på ön, som de döpte till Warwyck Haven. Warwyck Haven heter idag Grand Port och är fortfarande en stad på Mauritius.

Holländarna lämnade dock ön år 1710, efter att ha utrotat den unika fågeln dronten som levde där, samt förstört alla skogarna på Mauritius. Sedan kom fransmännen till Mauritius år 1713, och döpte om allt på ön. Bland annat grundades även nuvarande huvudstaden Port Louis av fransmännen.

År 1810 erövrade britterna ön från fransmännen, och det var då ön fick sitt nuvarande namn Mauritius. Sedan kom Mauritius att vara under brittiskt styre ända tills landet blev självständigt år 1968. Självständigheten kom till stånd till stor del på grund av Seewoosagur Ramgoolam, som därför kallas för landets fader än idag.

Flygresor till Mauritius

Det finns en flygplats på Mauritius, som heter Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, och härifrån kan man ta flyg till antingen de olika öarna i närheten eller direktflyg till Afrika, Australien, Europa och Asien. De flesta som kommer till Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport gör det dock efter att ha tagit flyg till Mauritius, och tar sedan samma väg tillbaka igen.

Flygbolag som Air France, Austrian Airlines, British Airways, Emirates, och Egypt Air flyger alla hit.

Tulltjänstemännen på Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport är ofta ganska överarbetade och därför långsamma, så räkna med att processen med att komma in i landet kan ta en bra stund.

Man kan även ta en båt till Mauritius om man föredrar det, från bland annat Reunion, Madagascar och Rodrigues Island.

Ta sig runt på ön Mauritius

För att ta sig runt på Mauritius är bussar och taxi smidigast, men det går även att hyra både bil, cykel och motorcykel om du hellre vill ta dig runt på egen hand. Vägarna på Mauritius är bra, om än ibland något smala, och det är vänstertrafik som gäller.

Det finns även flera researrangörer som ordnar guidade turer på ön. Om du inte vet exakt vad det är du vill göra, utan du bara vill se lite mer av ön, är detta i regel ett bra, smidigt och prisvärt alternativ.

Sevärdheter och platser att besöka på Mauritius

Grand Bay är det mest utvecklade turistområdet på Mauritius, där det finns många bra uteställen, restauranger och shoppingmöjligheter. Därför är det även hit lokalbefolkningen själva går när de vill ha roligt.

Balaclava ruinerna är några av de få ruiner som fortfarande finns kvar på Mauritius, och som därför besöks av många. Numera en del av Maritim Hotel.

Maheswarnath är ett hindu-tempel som ligger i Triolet Shivala och som byggdes år 1819. Mycket charmigt!

I Caudan är shoppingmöjligheterna mycket goda, här kan du köpa alla möjliga tänkbara märken och varor som kläder, alkohol, souvenirer och mycket annat. Här finns även en biograf, arkadspelshallar och restauranger som är värda ett besök.

Basaren eller marknaden i Port Louis är mycket billig och specialiserar sig på lokala mellanmål och tropiska frukter, men du kan även handla annat om du vill det. SSR Botanical Garden är den äldsta botaniska trädgården på det södra halvklotet och ett utmärkt sätt att bekanta sig med växter från Mauritius. Denna botaniska trädgård är relativt stor och grundades redan år 1770.

Vattenpark

I Flacq hittar du den största utomhusmarknaden på Mauritius, som är en sevärdhet i sig då den är mycket unik och färggrann.

Waterpark Leisure Village är en stor och modern vattenpark, där du kan koppla av och ha roligt med hela familjen.

I Ile aux Cerfs ligger de vackraste stränderna på Mauritius, vilket gör det till en av de platser man verkligen inte får missa när man befinner sig här. Här kan man även ägna sig åt en rad olika vattensporter. Detta är en ö, som du kan ta dig med båtar av olika slag, så som katamaraner, yachter och piratskepp (inte riktiga så klart!).

I Vieux Grand Port kan du se ruiner från holländarna, som var de första att bosätta sig på Mauritius. Dessa ruiner är fortfarande under utgrävning, så det är oklart vad exakt som finns här, men oerhört intressanta är dessa spår av Mauritius äldsta bebyggelse i vilket fall som helst!

Naturreservat

Ile aux Aigrettes är ett naturreservat där du kan se många mycket ovanliga djur, så som några av världens mest ovanliga fåglar.

Även i Mahebourg finns en bra marknad på måndagar, som är värd ett besök för den shoppingsugna. Mahebourg är även en charming fiskeby i övrigt (grundad år 1804). I Chamarel kan du se väldigt ovanliga och unika färger i marken, då vulkanisk aska färgat jorden, så att den är delvis blå, grön, röd och gul här. Här finns numera även en äventyrspark.

Grand Bassin är en av de två naturliga sjöarna på Mauritius, och ligger precis bredvid en inaktiv vulkan. Detta är därför en mycket unik plats, där utsikten är mycket vacker. I Grand Bay rekommenderas även att åka i en glasbottenbåt, eftersom du på så vis kan se havet, alla fiskar och all växtlighet under vattnet. En väldigt speciell upplevelse, som bara kan genomföras där vattnet är mycket klart, som här.

Fiska

Att fiska på Mauritius är också en popular sysselsättning när man befinner sig här. Det finns mängder av fiskar man kan fiska, inklusive mer ovanliga sorter, och det anordnas många fisketurer med mycket moderna båtar och utrustning. De bästa fisketurerna är i regel en dag långa.

På västkusten, Tamarin, kan man även se delfiner om man gillar dem, i deras naturliga tillstånd. Du kan inte simma med dem eller så, men se hur de beter sig i det fria. Det finns även många fina vandringsleder på Mauritius, framför allt i de många nationalparkerna, så även du som vill vara lite mer aktiv kan lätt hitta på saker att göra här.

Flygresor Mauritius Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *