Billiga flygresor till Mexiko

Att titta förstummat på ett 1300-årigt Mayapalats i Palenque med papegojtjuten och morrande apor i öronen omgiven av en smaragdgrön djungel. Det är Mexico. Att glida ner i de varma, turkosa vågorna i Stilla havet från stranden i Puerto Vallarta. Det är också Mexico. Att äta mat som består av laxenchiladas och krysantemumsallad på en fusionrestaurang i Mexico City, att dansa hela natten på en livlig nattklubb i Guadalajara, att paddla kajak i gryningen förbi en koloni av sjölejon i Baja Calofornia – allt detta är unikt förMexico. Alla besökare hit reser hem med sina egna, helt oförglömliga bilder.

Mexiko är exotiskt

Ett sådant stort land, som överskrider tempererade och tropiska områden, och som reser sig fem tusen meter upp i luften och som sträcker sig utmed 10 000 kilometer av kust, med en enda stad med 19 miljoner människor i centrum och otaliga små byar överallt, kan knappast misslyckas med att tillhandahålla ett stort utbud av alternativ för människors äventyr.

flygresor-mexiko-reseguide

Mexiko är vad du gör det till. Dess enorma turistindustri är skicklig på att tillfredsställa den bekväme resenären. Men det riktiga äventyret får du först om du tar några kliv från den färdigförpackade färdplanen. Mer behövs inte. Verksamhetsbaserad turism, social turism och äkta ekoturism, det vill säga den typ av turism som faktiskt hjälper till att bevara lokala miljöer, utvecklas snabbt på landsbygden.

Vilda platser Mexiko

Möjligheterna att komma ut till Mexicos spektakulära vilda platser och att umgås med lokalbefolkningen är större än någonsin. Det går att dalvandra nära Monterrey eller en gå matlagningskurs i den ceracruzianska landsbygden, vandra i molnkogar i Oaxaca eller snorkla i korallreven i Yucatan eller Cancun.

Planerar du din första resa till Mexico. Var beredd på mer trängsel, mer buller, mer rörelse och mer fattigdom än vad du är van vid, särskilt om det är din första resa utanför den industriella världen. Men oroa dig inte – de flesta mexikaner kommer att hjälpa dig med glädje, så att du känner dig hemma i deras land. Investera lite tid i att hämta in kunskap om Mexiko och lär dig några fraser på spanska – varje ord du kan kommer att göra din resa lite enklare, och mycket roligare.

Resvarning: Det narkotikarelaterade våldet i Mexiko ses som ett stort problem. Värst anses problemet vara i Chihuahua, Sinaloa, Durango och norra Baja California. Problemet är inte särskilt tydligt för turister, men alla resenärer som besöker dessa områden och särskilt städerna Ciudad Juárez, Nogales och Tijuana bör vara försiktiga. Kontrollera om ditt eget land utfärdat några varningar före avresa.

Flygresor Mexiko Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *