Billiga flygresor till New Dehli, Goa, Mumbai och Panaji

Det finns knappast ett enda ord som på ett övertygande sätt fångar den gåta som är Indien. Med sin uppenbara mångfald, från snödimmiga berg till solbadande stränder, stillsamma tempel till galna festivaler, byar upplysta av byar till datorstyrda skyskrape-städer är det knappast förvånande att detta land har kallats världens mest mångfacetterade.

Älska det eller avsky det, de flesta besökare pendlar mellan dessa två åsikter, men Indien lovar att omkullkasta hela din tillvaro och oavsett var du går eller vad du gör, är det ett ställe som du aldrig glömmer.

Kultur i Indien

Denna subkontinent är ett hem för mer än en miljard människor, med en eklektisk blandning av etniska grupper, som omvandlas till en berusande kulturell cocktail för resenären. För den som söker andlig näring, har Indien massor av heliga platser och omvälvande filosofiska epos att erbjuda, medan historieintresserade kommer att stöta på pärlor från det förflutna nästan överallt – från stora minnen av den brittiska Raj som vakar över myllrande kryddbasarer till sönderfallande fästningar som lutar sig farligt nära över lodräta raviner.

flygresor-new-dehli-goa-indien-reseguide

Under tiden kan naturälskarna paddla i det skimrande vattnet utmed en av många ljumma stränder, söka efter de stora kattdjuren i djungeln på ett häftigt viltsafari, eller helt enkelt andas in den talldoftande luften under en meditativ skogspromenad. Och sedan finns det mat!

Curry i Indien

Från de riskakor södra Indien är så kända för till smakrik indisk currygryta från de norra delarna, kan matälskare se fram emot att smaka av ett förföriskt smörgåsbord av lokala specialiteter.

När du väl landar på denna subkontinentala mark upptäcker du snart att kricket – indier är som besatta av sporten – är ett av de mer intressanta samtalsämnena, i paritet med de senaste insatserna av stjärnorna i det famösa Bollywood. Men det är politik – både på nationell, statlig och lokal nivå – som konsekvent dominerar bland nyhetsrubrikerna, även om medel- och överklassen även gärna sneglar på de internationella händelserna. På hemmaplan står de ekonomiska frågorna högt på den nationella politiska dagordningen.

Snabb ekonomi i Iniden

Som en av världens snabbast växande ekonomierna har Indien gjort enorma framsteg under de senaste årtiondet. Trots en genomsnittlig årlig tillväxt på cirka 9 % under de senaste åren har stora delar av landets miljardstora befolkning sett mycket liten nytta av denna högkonjunktur. Det är regeringens ständiga utmaning att sprida såväl börda som belöning för det finanspolitiska välståndet. Det är inte en lätt uppgift, särskilt inte med tanke på att klyftan mellan de som har och de som har ständigt växer och fattigdomen anses spridas ytterligare om befolkningsökningen fortsätter att galoppera iväg förbi den ekonomiska tillväxten.

Flygresor New Dehli – Goa – Mumbai – Panaji Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *