Billiga flygresor till Girona och Barcelona

Staden Girona är Norra Kataloniens största och ligger i en dal 3,6 mil inåt landet från Palafrugell. Dess imponerande medeltida centrum är ett starkt argument för att avlägga ett besök här. Köp flygbiljetter till Girona på nätet. 

Den romerska staden Gerunda låg på Via Augusta, motorvägen mellan Rom till Cádiz, Carrer de la Forcxa i Gamla Stan följer fortfarande en del av Via Augusta. Staden erövrades av frankerna från muslimerna år 797 och blev då huvudstad i ett av Kataloniens största län.

Historia Girona

Gironas rikedom under medeltiden skapade många av de romanska och gotiska byggnader som till denna dag överlevt upprepade attacker och belägringar genom århundradena som gått.

flygresor-girona-reseguide

Bara en timme inåt landet från kustbandet ger staden Girona, med sin medeltida kärna, en häpnadsväckande och trevlig paus från sand och hav. Det är lätt att göra dagsturer hit från Costa Brava, eller från Barcelona (som den är ansluten med via regelbundna tåg och bussar), men staden är verkligen förtjänt av mer tid än så.

Landsbygden Girona

Två eller tre nätter i Girona ger dig det bästa av staden och låter dig njuta av den enastående landsbygden runt ikring. Norr om Girona ligger Figueres med en av de mest besökta museerna i Spanien: Teatre-Museu Dalí, skapad av Salvador Dalí själv, en spännande inblick i konstnärens geni. Många väljer att åka till flygplatsen i Girona istället för direkt flyg Barcelona.

För att se mer av den provins som Girona är huvudstad i behöver du bege dig till vackra Besalú, en av de äldsta och mest attraktiva katalanska städerna, och Olot, en och en halv timme väster om staden, i hjärtat av Garrotxaregionen.

Aktiviteter Girona

En stor del av detta är ett gammalt vukaniskt område, nu avgränsad som Parc Natural de la Zona Volcanica, vars rullande, bördiga landskap spräcks upp av utbrända kratrar. En del av parken ligger inom själva stadsområdet, Olot, men den allra bästa delen av området ligger runt byn Santa Pau.

Norr om parken, och även nära till Olot, ligger Vastellfolit de la Roca, utgångspunkten för flera bra utflykter som tar dig till foten av de närbelägna Pyrenéerna.

Åt det andra hållet, söderut mot Barcelona, kan besökare med lite mer tid på sig svänga ut i det bergiga Serra del Montseny, vars spaanläggningar borgar för en vilsam tillvaro, även om du lättast hittar dem genom att använda ett eget fordon, eftersom bussar här är ovanliga.

Flygresor till Girona och Barcelona

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *