Billiga flygresor till Kapstaden

Sydafrikas vackraste stad är Kapstaden, den är mest romantisk och mest besökt. Faktum är att få stadsområden i världen kan matcha dess läge längs den bergiga Kaphalvön, som glider ut i Atlanten. Den överlägset mest slående – och kända – av stadens sevärdheter är Table Mountain (Taffelberget), ofta höljd i moln och som reser sig brant upp från själva mitten av staden.

Semester i Kapstaden

Table Mountain är mer än en naturskön bakgrund till Kapstaden. Den är också den fasta kärnan som delar upp staden i olika zoner, med parker, vildmark, skog, vandringsleder, vingårdar och åtråvärda bostadsområden som ligger utmed sluttningarna.

reseguide-kapstaden-flygresor

Stående på toppen av berget, kan du kika norrut för att få en svindlande utsikt över stadskärnan och hamndockorna med skepp som ser ut som små tändsticksaskar. I väster, bortom bergsområdet Twelve Apostles, är lutningen brant och din blick kan svepa över Afrikas dyraste fastigheter, som klamrar sig fast utmed sluttningarna längs den kyliga men vindlande vackra Atlantkusten.

Natur Kapstaden

I söder, är bergssluttningarna skogbeklädda och här ser man flera historiska vingårdar och en magisk botanisk trädgård ligger utmed sluttningen. Bortom förorterna Newlands och Constantia ligger det varmare False Bay, som går mot Cape Point.

I öster, slutligen, ligger de dystra industriella områdena, där de färgades områden och svarta getton är förpassade, med dess fräsande på vintern när kolbränderna sprider sin rö. Dessa är den tuffa introduktionen till Kapstaden när man kommer till staden med bil.

För att förstå Kapstaden behöver du som gäst spendera din tid utomhus, som invånarna gör: de vandrar, har picknick, solar, väljer hellre mountainbikes än bilar, och ser äventyrsaktiviteter som sin passion.

Aktiviteter Kapstaden

Vindsurfare från hela världen samlas vid Table Bay för världens bästa vatten och vindar, de modiga (eller rubbade) hoppar från Lion´s Head rakt ut i luften och glidflyger ner i närheten av Cliftonstranden. Men staden erbjuder mer stillsamma nöjen också, ängs hundratals vägar och 150 km stränder.

flygresor-kapstaden-reseguide

Kapstadens har en varierande och intressant arkitektur som går i en inhemsk Kapstadsstil med drag från det holländska arvet, som finner sitt centrum i vingårdarna i Constantia, som själva fick en ny kick av franska flyktingar som anlände under 1600-talet, muslimska slavar som befriades under 1800-talet och som lade till sina minareter i silhuett, och engelsmännen som introducerade den georgianska och viktorianska byggstilen.

Uteliv Kapstaden

I området Bo-Kapp och i District six som utgörs av hus tätt packade på terrasser, har färgade ättlingar till slavar utvecklat e unik stil av jazz, som är väl värd att upplevas live, då den fortfarande spelas i Cape Flats och i vissa nattklubbar i centrum.

Vädret är det stående temat hos Kapstadenborna, och inget klimatförhållande är viktigare för stadens invånare än vinden från sydost, den svala sommarvinden som sveper in över staden från False Bay.

Den kan helt själv påverka vädret i staden, och när det är starkare vindbyar vill du inte vara ute, än mindre på stranden. Den mildare sydostliga vinden ger däremot skön svalka under fuktiga sommardagar, och kallas av gemene man för the Cape Doctor.

Det är också den som skapar de berömda dimmorna på Table Mountain.

Flygresor till Kapstaden Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *