Billiga flygresor till Goa Indien

Goa är en före detta portugisisk koloni som ligger i västra Indien, och som blivit en av de mest populära resmålen för turister från hela världen i Indien idag. Det som gör Goa så unikt i jämförelse med övriga Indien är just dess historia, då Goa än idag är en intressant blandning av portugisisk kultur och indisk.

Även många svenskar bokar flygresor till Goa varje år, och man kan antingen kombinera flyg till Goa och resor dit med en rundresa i övriga Indien, eller så kan man helt enkelt stanna i Goa under hela sin resa. Goa har nämligen så mycket att erbjuda, att detta inte är något problem om du föredrar att inte resa så mycket när du väl kommit fram.

Allmänt om Goa

Goas yta är totalt 3 700 km² och området har cirka 1.5 miljoner invånare, samt hela tiden en mängd besökande turister. Totalt besöker över 2.5 miljoner turister Goa varje år, men merparten av turisterna kommer faktiskt från andra delar av Indien, och endast ungefär 500 000 kommer från utlandet.

Goa är en delstat i Indien, och dess huvudstad heter Panaji officiellt, men kallas även Panjim, Ponnje och Pangim. Det är en av de charmigaste och mest originella städerna i hela Indien, så även om du inte bara vill sola och bada, utan även vill uppleva lite stadsliv under dina flygresor till Goa, finns det goda möjligheter till det.

flygresor-goa-indien-reseguide

Den största staden i Goa heter dock Vasco da Gama, och är döpt efter den berömda portugisiska upptäcktsresenären med samma namn.

Turismen har varit en viktig inkomstkälla för Goa ända sedan 1960-talet, då massturismen till Goa kom igång på allvar.

Religion Goa

Än idag är befolkningen mycket blandad, många har portugisiskt påbrå och de rådande religionerna i Goa är både katolicism (ett minne från portugiserna) och hinduism. Det finns även en mindre muslims minoritet i staden, men oroligheter på grund av de olika religionerna i Goa är mycket ovanliga, till skillnad från i övriga Indien, där dessa oroligheter varit och är mer vanligt förekommande.

Goa är den rikaste delstaten i Indien, och på grund av detta, samt de stora satsningarna på turism i området, är standarden och infrastrukturen när det gäller mycket betydligt bättre i Goa än i övriga Indien. Goa har fortfarande starka band till Portugal, då alla invånare i Goa inte var glada över att Goa blev en del av Indien.

Goas historia

Goa var en portugisisk koloni i 451 år, vilket gjorde att delstaten isolerades från övriga Indien under en mycket lång tid. Portugiserna kom till Goa år 1510, då de besegrade de hinduer som styrde staden fram tills dess i ett kort krig. Övriga Indien blev självständigt från britterna år 1947, men i samband med detta ville portugiserna inte göra Goa självständigt. Det var därför först år 1961, då den indiska armen gick in i Goa, som området slogs samman med resten av Indien.

Flygresor till Goa

De vanligaste sätten att ta sig till Goa är via flyg till Goa, till den enda flygplatsen i området, som heter Dabolim, samt via buss eller tåg från andra delar av Indien. Om du ska resa till Goa från antingen Mumbai, Mangalore eller Pune rekommenderas tåg, då du under en tågresa till Goa kan se oerhört vackra landskap på vägen.

Annars spelar det egentligen ingen större roll hur du anländer hit, även om flygbiljetter till Goa i form av direktflyg till Goa i regel är att rekommendera för långväga resenärer, som turister från Sverige, då det är smidigast och snabbast.

flygreseor-goa-indien-resguide

De flesta flyg från utlandet är dock inte direktflyg till Goa, utan kräver byte i Mumbai. Om du har bokat ett hotell i Goa, brukar hotellen ofta har bussar som hämtar upp turister och kör dem till hotellet, men annars är taxibilar, vars priser du bestämmer i förväg, det bästa alternativet att ta sig till din destination från flygplatsen.

Sevärdheter i Goa

När man besöker Goa får man inte missa att besöka de många byar som finns här. Byarna, som är många, sägs nämligen vara Goas hjärta, och de är också den charmigaste delen av området. Byarna har även den fördelen att de i regel är både billigare och renare än städerna.

Några trevliga byar i Goa är bland annat:

Shiroda
Assolna
Benaulim
Cortalim
Curtorim
Britona
Goa Velha
Mollem
Usgao
Reis Magos
Savoi Verem

Turism Goa

Turister rekommenderas även att försöka hitta nya, egna favoritbyar. Det finns över 135 olika byar i Goa, så möjligheterna att hitta en egen by, som inte så många andra turister redan hittat till, är synnerligen goda.

Dock kan det vara ganska svårt att övernatta i byarna, då de inte alltid har så många övernattningsmöjligheter, eftersom de i regel ligger mycket nära större orter, där fler övernattningsmöjligheter finns. Byarna lämpar sig därför bäst för kortare dagsutflykter.

Andra trevliga besöksmål är bland annat:

Vilddjursparken Bondla, där det finns en botanisk trädgård, samt massvis med olika djur man kan titta på, så som pantrar, djungelkatter, elefanter med mera.

Den gamla delen av Goa, med mycket gamla byggnader och kyrkor samt monument.

Capo de Rama, ett gammalt portugisiskt fort.

På Goas stadsmuseum kan du lära dig mer om statens historia och kultur. Rekommenderas för den som vill fördjupa sig lite i området.

Det finns även flera mindre museum, samt även många konstgallerier i Goa, för dig som är intresserad av konst och andra former av kultur.

Stränder Goa

Goas mest kända sevärdheter är dock de många, fina stränderna. Goa har nämligen en kustlinje som är över 70 km lång. Några av de mest kända av dessa är bland annat:

Arambol Beach – en ganska lugn strand med grunt vatten, som passar utmärkt för dig som gillar att simma.

Palolem Beach – här finns det väldigt många fina stenar och klippor, samt flera fina restauranger och matställen. Dock något turistigt och kan bli väldigt fullt.

Morjim Beach – en mycket populär strand, men ett bra nattliv och många fina restauranger. Priserna är dock i regel ganska höga i förhållande till övriga Goa.

Colva Beach – en mycket vacker strand, som ökar i popularitet hela tiden. En av de vackraste i området faktiskt!

Calangute Beach – hit bör du inte gå om du vill vara i fred. Det är nämligen den mest populära stranden bland turister, både indiska och utländska.

Dock finns här väldigt många nattklubbar, så många badar på andra ställen på dagen, och kommer hit på kvällarna, vilket kan vara ett alternativ.

Baga Beach – en strand som passar barnfamiljer utmärkt, en av de mest barnvänliga stränderna i Goa.

Flygresor till Goa Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *