Billiga flygresor till Seychellerna

Seychellerna är ett drömresmål, som passar bra för bröllopsresor, smekmånader och andra speciella resor, samt för en riktigt högklassig sol- och badsemester. Försäljningen av flygbiljetter till Seychellerna ökar därför hela tiden, och allt fler svenskar upptäcker också charmen med dessa unika öar, efter att ha bokat flyg till Seychellerna.

Bra att veta om Seychellerna

Seychellerna består av totalt 115 olika öar, de flesta av dem har dock inga invånare, och turister besöker i regel endast ett fåtal av dem.

Seychellerna ligger i Indiska Oceanen, nordöst om Madagascar och utanför Afrikas östra kust.

Befolkningsmängden på Seychellerna är mycket liten, och Seychellerna är Afrikas minst folkrika land. Numera bor det ca. 87 000 personer på Seychellerna.

seychellerna-flygresor

De flesta av invånarna på Seychellerna bor på några av de större öarna:

Mahé, inklusive Sainte Anne Island, Cerf Island och Marnelle Island Praslin, inklusive Curieuse Island, Aride Island och Cousin öarna La Digue, inklusive Félécite Island, The Sisters och Marie Anne Island Silhouette Island. Inre Corallinerna, inklusive Denis Island och Bird Island.

Några viktiga städer på Seychellerna är bland annat:

Huvudstaden Victoria
Anse Boileau
Anse Royale
Anse Etoile
Cascade
Takamaka

I princip alla dessa städer är dock relativt små med europeiska mått mätt, då Seychellerna som sagt i allmänhet inte har en så stor befolkning.

Seychellernas historia

Den första europeen som dokumenterade att han besökte öarna var Vasco da Gama, som döpte öarna till Amirantes, efter sig själv (han var nämligen admiral, och namnet betyder admiralens öar).

Öarna blev därefter ett fäste för pirater under lång tid, men år 1756 tog Frankrike över öarna, och de döptes då efter Jean Moreau de Séchelles, den franska kungen Louis XV:s finansminister. Sedan förblev öarna franska, fram till år 1810, då öarna blev en del av Mauritius, som var brittiskt. År 1903 blev Seychellerna en egen koloni, och år 1976 blev öarna självständiga.

Flygresor till Seychellerna

På grund av Seychellernas geografiska läge är det enda sättet att ta sig hit via Seychelles International Airport, som ligger i huvudstaden Victoria. Det går direktflyg till Seychellerna från bland annat London, Paris, Rom, Milano, Frankfurt, Johannesburg, Singapore, Chennai samt flera olika afrikanska städer.

Förutom dessa direktflyg till Seychellerna går det även emellanåt charterflyg hit, för den som vill boka flygresor till Seychellerna.

Man kan numera även ta sig till Seychellerna via båt, men det är ganska besvärligt och inte särskilt bekvämt, på grund av de många regler som finns gällande detta, för att skydda korallreven kring Seychellerna. Flyg till Seychellerna är därför alltid att föredra om du har den möjligheten.

Att ta sig runt på Seychellernas öar

Det finns flera sätt att ta sig runt på Seychellerna, några av dem skiljer sig förstås en hel del från vad vi svenskar är vana vid, då Seychellerna som land är ganska annorlunda mot Sverige. Bland annat går det flera dagliga flyg varje dag mellan Mahe och Praslin, Mahe och öar som Bird, Denis, Fregate, Alphonse med mera.

Det går även helikopterflyg mellan öarna, detta kan vara en mycket spännande upplevelse för den som inte åkt helikopter förr.

Det går även snabba katamaranbåtar mellan öarna, samt färjor. Man kan även ta mindre båtar på egen hand om man vill det, men då är det en fördel om du är sjövan sedan tidigare.

flygresor-till-seychellerna-reseguide

Man kan även köra på Seychellerna om man vill det. Det är inte särskilt mycket trafik på öarna, men tänk på att du kör i berg, samt på smala vägar och i vänstertrafik, så det är bra att vara något försiktig!

Det går givetvis även taxibilar på öarna, de tar dock speciella turistpriser när man inte är bofast på ön som resenär.

Det går även bussar på de stora öarna Praslin och Mahe, som man kan ta för att ta sig runt på en och samma ö. Busschaufförerna kör dock väldigt snabbt, även på de mindre bergsvägarna, så är du nervös av dig, bör du inte välja detta färdsätt, för dina egna nervers skull!

Att göra samt sevärdheter på Seychellerna

När man befinner sig på Seychellerna, får man helt enkelt inte glömma bort att vara på stranden så mycket man bara hinner. Många av stränderna är nämligen helt naturliga och mycket lugna.

Det kan även vara mycket trevligt att vandra runt på öarna, och njuta av den underbart vackra naturen.

Vallee de Mai är ett mycket populärt utflyktsmål, då det bade är en nationalpark samt ett kulturarv. Här finns underbara växter och djur, som man kan se i deras naturliga tillstånd.

Nationalpark Seychellerna

Aldabra atollen är världens största korall atoll, och här hittar du också mycket ovanliga djur och fiskar, om du är intresserad av sådant. En av de mest besökta platserna på hela Seychellerna!

Många som besöker Seychellerna passer också på att ägna sig åt olika vattensporter, så som olika båtturen, segling, dykning, surfning med mera. Om detta lockar även dig, prova endast vattensporterna på stränder som är säkra för detta!

Det finns även goda möjligheter till att ägna sig åt mer traditionella sporter som golf, squash, tennis, badminton, ridning med mera om du föredrar det.

Många ornitologer älskar också Seychellerna eftersom det finns många mycket ovanliga fåglar här. Det finns bra hjälp att få om du också vill ägna dig åt fågelskådning under din tid på Seychellerna.

Nattliv Seychellerna

Den mest populära nattklubben på Seychellerna heter Lovenut och ligger i centrala Victoria. Många turister passar på att besöka denna klubb för att uppleva äkta seychelliskt nattliv.

Det finns också mycket fina och bra marknader, butiker, konstgallerier samt arkitektur på Seychellerna. Museer är väl inte det som dessa öar är mest kända för, men det finns faktiskt även hela 6 museum på den största ön Maje, om du vill vara lite kulturell.

Flygresor till Seychellerna Reseguide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *